Ekmek zammı yolda
Türkiye Fırıncılar Federasyonu genel merkezinde basın toplantısı düzenlendi. Toplantının ana gündem maddeleri un fiyatları ve Fransız menşeli ürünlere yönelik boykot oldu. Toplantıda konuşan Federasyon Başkanı Halil İbrahim Balcı, son aylarda ekmeğin hammaddesine ve diğer girdilerine gelen zammın fırıncı esnafını zor duruma düşürdüğünü ifade etti. Balcı, “Bir çuval unun fiyatı temmuz atında 104 liraydı, bugün 158 liraya çıktı” diye konuştu.
"Toprak Mahsülleri Ofisi gecikti"
Toprak Mahsülleri Ofisininin (TMO) gerekli müdahalede geciktiğini belirten Balcı, “Ekimde gümrük vergisi sıfırlandı. Bununla beraber ithal buğdayın iç piyasada fiyatsal olarak düşüş yaşanmadı. Bu durum düşündürücü” ifadelerini kullandı.
Balcı şöyle devam etti:
Zor durumda olan fırıncı esnafımızın fiyat artışına gitmesi kaçınılmaz olmuştur. Bir fiyat artışı olacaktır. Yetkililere sesleniyorum, gerekli çalışmayı bir an önce yapmaları gerekiyor. Girdi fiyatlarındaki artışları kabullenmek söz konusu olamaz.
Fransız mallarına boykot
Fransız menşeli ürünlere boykot çağrısına fırıncı esnafının da destek vereceğini belirten Balcı, tüm odalara bu konuya ilişkin genelge gönderildiğini ifade etti. Balcı, bugünden itibaren Fransız ürünlerinin kullanılmamasını talep ettiklerini söyledi.