Kimliğini kaybetti hayatı kabusa döndü

Rami Battikh isimli gençin hikayesi, 2019'da Londra'da geçirdiği kısa bir tatilin ardından başladı. Battikh pasaportu ve Alman ulusal kimlik kartıyla seyahat etmişti, ancak dönüşte kimlik kartının kayıp veya çalıntı olduğunu fark etti.
18 AY HAPİS CEZASINA ÇARPITILDI
Konunun üzerinde pek fazka durmayan Battikh, yeni bir kimlik kartı için başvurdu ve iki yıl sonra mesleki çıraklık eğitimini tamamladı. Eğitimini tamamladıktan sonra iki iş teklifi alan genç sabıka kaydında ehliyetsiz veya sigortasız araç kullanma, yanlış beyanda bulunma yoluyla dolandırıcılık ve başka bir kişiye ait sahte, uygunsuz şekilde elde edilmiş bir kimlik belgesine sahip olma dahil olmak üzere bir dizi suç ile karşılaştı. 2021 yılında ise genç Londra'daki Wood Green kraliyet mahkemesi tarafından 18 ay hapis cezasına çarptıldı.
GÜVENLİK GÜÇLERİNE MEKTUP YAZDI
Karışıklık ilk olarak, Battikh'in bir avukat tutmasının ardından Wood Green mahkemesinde şimdi emekli olan bir yargıç tarafından tespit edildi. Rami Battikh, Londra'daki Metropolitan polisine bir mektup yazarak, konuyu acilen ele almaları için yalvardı ve onlara, kaydın silinmesi için yıllarca süren beyhude çabanın ardından kapana kısılmış ve güçsüz hissettiğini söyledi.
SABIKASI HALA SİLİNMEDİ
Geçen yıl, sabıka kayıtlarını değiştirebilecek otorite gibi görünen Met'e yazdı, ancak adı hala temize çıkarılmadı. Guardian gazetesi tarafından görülen e-postalar, halefi Yargıç Dodd'un 2022'de Met'in hatayı düzeltmesini sağlamaya çalıştığını ve bunu Alman vatandaşının sicilini lekeleyen bir "karışıklık" olarak nitelendirdiğini gösteriyor.
DAHA FAZLA SUÇ KAYDI EKLENDİ
Met'i veritabanı girişinin yanlış olduğuna ikna etme çabaları başarısız bir şekilde devam ederken, Battikh'in kabusu daha da kötüleşti. On dört ay sonra, Londra'da çalınan kimliğine karşı, halka açık bir yerde bıçak bulundurmak da dahil olmak üzere daha fazla suç kaydedildi.
GENCİN AÇIKLAMALARI
Battikh "Sabıka kaydının temizlenmesini süresiz olarak bekleyerek bu şekilde yaşamaya devam edemem. Bu sürecin altı aydır devam etmesi ve başarılı bir çözüm bulunamaması anlaşılır bir durum değildir" dedi.
Kaynak:Guardian