Dünyada Nadir Olarak Gerçekleşen Bir Ameliyat! Kız Kardeşinin Organ Bağışı Sayesinde Anne Olacak
34 yaşındaki evli kadın nadir görülen bir durumla doğdu. Doğuştan rahminin az gelişmiş olduğu bir hastalığı vardı. Rahmi alan kadın, yaklaşık her 5.000 kadından birini etkileyen nadir bir durum olan Mayer-Rokitansky-Küster-Hauser sendromu (MRKH) ile doğmuştu. Zaten iki çocuğu olan 40 yaşındaki kız kardeşinden donör rahmi aldı.
Ameliyatı geçiren kadın, dokuz saatlik ameliyatın başarısından dolayı "inanılmaz derecede mutlu". Artık tüp bebek yöntemiyle iki çocuk sahibi olmayı planlayabiliyor.
İngiltere'de yaşayan ve isminin açıklanmasını istemeyen alıcı, kız kardeşinin rahmini Şubat ayında Oxford'daki Churchill hastanesinde yapılan bir ameliyatla aldı. Dokuz saat 20 dakika sürdü ve 10 gün sonra hastaneden ayrılabilecek kadar iyileşti.
Ameliyatı gerçekleştiren ekibin cerrahı "Geçirdiği büyük ameliyattan sonra tamamen normale dönen bir donörümüz olduğu ve alıcının da büyük ameliyatından sonra bağışıklık sistemini baskılayan tedavisini gerçekten iyi bir şekilde sürdürdüğü ve bebek sahibi olmayı umutla beklediği için gerçekten çok mutluyum. ” dedi.
Doktor Smith, "nakledilen rahmin tam olarak olması gerektiği gibi çalıştığını ve tüp bebek planlarının yolunda gittiğini söyledi. Vücudun donör organı reddetmesini önlemek için kadının gelecekteki hamilelikleri boyunca bağışıklık sistemini baskılayan ilaçlar alması gerekecektir." açıklmasında bulundu.
kanser veya diğer rahatsızlıklar nedeniyle kaybeden kadınlara yardımcı olabilir.
Cerrahlar ayrıca akraba olmayan ancak organlarını özveriyle sunan canlı bağışçıları da kullanmayı umuyorlar.
Quiroga şunları söyledi: "Hayır kurumuyla iletişime geçen kadınlarımız var... örneğin 'Çocuk sahibi olmak istemiyorum ama başkalarının çocuk sahibi olmasına yardım etmek isterim' veya 'Zaten çocuklarım oldu, başkalarını da isterim' diyen genç kadınlar gibi. kadınların bu deneyime sahip olması gerekiyor'. Yani evet, bağışçıların ana kaynağının bu olacağı bir zaman kesinlikle gelecektir.”