Cambridge Üniversitesi, 'geçmişi' değiştiren geriye doğru zaman yolculuğunu %25 olasılıkla simüle etmeyi başardı...

Cambridge Üniversitesi, 'geçmişi' değiştiren geriye doğru zaman yolculuğunu %25 olasılıkla simüle etmeyi başardı...
İngiltere'deki Cambridge Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, 'kuantum mekaniği dünyasında, geçmişte yaşanan olayların gelecekte %25 olasılıkla değişmesine izin verme olasılığını simüle etmeyi başardı.

Bilim Adamları Geçmişe Doğru Zaman Yolculuğunu Başarılı Bir Şekilde Simüle Ediyor ve Geçmişi Değiştirme Olasılığının %25 olduğunu Belirtiyorlar:

Kuantum mekaniği alanında 'kuantum dolaşıklığı' ifade eder kuantumun benzersiz özellikleri nedeniyle klasik mekanikle açıklanamayan 'gerçekte oluşamayan güçlü korelasyonlara'. Kuantum dolanıklıkta, gerçek dünyada olduğu gibi sadece "bir olayın nedeninin nihai sonuca yol açması" değil, aynı zamanda "bir olayın sonucu olması" gibi sağduyu olarak kabul edilmeyen davranışlar da gördüğümüz durumlar vardır. olay, sebebine müdahale ediyor.'' Var olduğu söyleniyor. Denizaşırı medya The Debrief, kuantum dolaşıklığını şöyle açıklıyor: "Bir kuantum parçacığının belirli bir temel özelliği iki veya daha fazla parçacık tarafından paylaşılıyorsa, bir parçacıktaki bu özelliğin değiştirilmesi, diğer parçacıklarda da benzer bir değişikliğe yol açacaktır."

saatler.jpg

Bu sefer Cambridge Üniversitesi'nden Nicole Halpern liderliğindeki bir araştırma ekibi iki parçacığın dolaşıklığını simüle etti ve kuantum dolaşıklığın doğasında olan belirsizliği inceledi.

Araştırma ekibinin simülasyonları sonucunda aşağıdaki görüntüdeki gibi kuantum dolanık bir devre oluştu. Araştırma ekibine göre başlangıç ​​aşamasındaki bir kuantum olan T1, başlangıçta normal bir şekilde ve geleceğe doğru ilerliyor. Ancak belli bir noktada 'T2' aniden geçmişe doğru ilerlemeye başlıyor, ardından 'T3' ve 'T4'te tekrar geleceğe doğru T1 zamanına doğru hareket ediyor. T1 zamanının ötesindeki kuantumun geleceğe doğru ilerlemeye devam edeceği söyleniyor.

Araştırma ekibi üyesi David Shukl, ``Araştırma ekibimiz bu devreyi kullanarak geçmişte meydana gelen eylemleri geriye dönük olarak değiştirebileceğimiz, böylece nihai sonucun istenen sonuç olabileceği bir simülasyon çalıştırdı.'' dedi. Sonuçta araştırma ekibi, yaklaşık %25 olasılıkla, gelecekte yapılan gözlemlerle geçmiş ölçüm sonuçlarını değiştirerek geçmişi yeniden yazmayı başardı. Dolayısıyla araştırma ekibi, ``Geçmişte yaşanan olayların gelecekte değişmesinin fizik kurallarına aykırı olmadığı'' sonucuna varıyor.

Shulk, bu sonucu hediye verme örneğini kullanarak açıklıyor:``Birine hediye vermek istiyorsanız ancak alıcıya ulaşması üç gün sürecekse, üç gün sonra ulaşmasını sağlamak için mutlaka ilk gün göndermelisiniz. İkinci gün yapılacaklar listesini yayınlarsanız, alıcının gerçekten istediği şey olmasa bile hediyeyi değiştiremezsiniz. Ancak kuantum dolanıklık mekanizmasını bu şekilde kullanırsak yaklaşık olarak hesaplanmaktadır: % 25 Olasılığa göre gönderilmiş olan hediyelerin içeriğini değiştirebileceksiniz.'

Ayrıca Shulk, ``Bu sefer elde edilen sonuçlar sadece simülasyonla elde edilen sonuçlar olduğundan sistemin yeniden oluşturularak zaman yolculuğu ile ilgili simülasyonlarda başarı olasılığının daha da arttırılması için kullanılabilir.'' dedi

Öte yandan araştırma ekibi, bu sonucun yalnızca teorik bir sonuç olduğunu, dolayısıyla bilim kurgu eserleri gibi zamanda yolculuğun zor olduğuna dikkat çekiyor. Shulk. ``Araştırma ekibimiz bir zaman makinesi geliştirmiyor, kuantum mekaniğinin temellerini derinlemesine araştırıyor. Bu simülasyonda olduğu gibi geçmiş olayları gerçekten değiştirmek zordur.'' dedi. 'Fakat geçmişin sorunlarını şimdi çözerek daha iyi bir gelecek hayal edebiliriz.' diye ekledi.