Çay demlerken yapılan hata! Meğer kansere davetiye çıkarıyormuşuz

Çay demlerken yapılan hata! Meğer kansere davetiye çıkarıyormuşuz
Çay, Türk mutfağında en sevilen içecektir. Çay demlerken dikkat etmemiz gerekiyor. Yapılan küçük bir hata kansere davetiye çıkarıyormuş! Çay demlerken bu bilgiler aklınızda bulunsun.

Çay kimsenin hayır demediği lezzetler arasında ilk sıradadır. Türk çayı denildiği zaman akan sular zaten duruyor. Ancak bugün sizlerle bazı önemli bilgileri paylaşacağız. Değerli Halk TV okurları eğer çaysız yapamam diyenlerdenseniz bu uyarıları mutlaka aklınızın bir köşesinde bulundurun. Çay demlerken kansere davetiye çıkaran bu demleme hatasından vazgeçin!

Çay Türk mutfağının geleneksel bir lezzeti. Bitki çayları her ne kadar daha faydalı olsa da siyah çay daha fazla tüketiliyor. Ancak yanlış şekilde demlenen çay bazı sağlık problemlerine yol açabiliyor.

ÇAY DEMLERKEN BİLMENİZ GEREKENLER

Demlediğiniz çayın acı olmaması ve uzun süre dayanması için demlemiş olduğunuz çayı sakın ocakta bekletmeyin. Ocakta beklettiğiniz çay kısa sürede acıyacaktır. Bu yüzden çayı demledikten sonra mutlaka ocak üzerinden alın. Aksi takdirde içeceğiniz bu çay mide kanseri başta olmak üzere gastrit ve ülser gibi sorunlara yol açabilir. Bunu elbette düzenli olarak tekrar edenlerde olacaktır.

ÇAYI YÜKSEK ISIYA SAKIN MARUZ BIRAKMAYIN

Bir başka bilmeniz gereken uyarı ise çayı kesinlikle yüksek ısıya maruz bırakmamanızdır. Yüksek ısıda kalan ve demlenen çay sağlığınız için büyük sorunlara yol açabilir. İçilen bu çay ilerleyen zamanlarda yemek borusu kanseri gibi sorunlara yol açabilir .

Kafe ve çay ocakları gibi yerlerde içtiğiniz çayların yüksek ısıya maruz kalıp kalmadığını anlamak istiyorsanız eğer çay acımaya yüz tutmuş ve fazla buruk bir tat bırakıyorsa o çayı içmeyin çünkü zararlıdır.


ÇAYI MUTLAKA KAYNAMAMIŞ SU İLE DEMLEYİN

Sol Meydan'ın derlemesine göre çayı mutlaka kaynamamış su ile demlemek gerekiyor. Aşırı bir şekilde kaynamış su çaya döküldüğü zaman çayın içerisinde bazı bakterilerin oluşmasına neden olabilir. Çayın acıması da işte bu yüzden oluşmaktadır.

Çay demlerken yapılan bir başka hata ise Akşam gazetesi tarafından paylaşılmış. Buna göre henüz çay sucu daha sıcakken üst demliğe çay konulması. Bu hata nedeniyle çay rutubetlenir ve daha yeni demlenmiş olmasına rağmen bayatlamış olur..

Çayla ilgili uyarılarımız bu şekildedir. Sizlerde bilgileri arkadaşlarınızla paylaşıp onların yararlanmasını sağlayın -

ÇAYIN FAYDASINI YOK ETMEYİN!

Evet bu bilgiler çay demleme yöntemini içeriyordu. Şimdi de sizlerle çayın faydalarını paylaşacağız. Eğer çayı doğru bir şekilde demlerseniz bakın ne gibi faydaları var.

1. Çay kalp sağlığı için faydalı olabilir

2. Çay bağırsak sağlığını iyileştirebilir

3. İnme Riskini Azaltmaya Yardımcı Olabilir

4. Çay kan şekeri seviyesini düşürebilir


5. Çayda bulunan bileşenler kanser hücreleri üzerinde etkili olabilir

6. Odaklanmayı Arttırabilir

FAZLA TÜKETİLDİĞİNDE ZARARLI OLABİLİYOR

Öte yandan çay gereğinden fazla tüketilirse zararlı olabiliyor. Özellikle kaygı bozukluğu olanların çayı dikkatli tüketmeleri gerekiyor.

Çay yaprakları, doğal olarak kafein içerir. Aşırı kafein tüketiminin uykusuzluğa neden olduğu birçok kişi tarafından bilinse de, stres, kaygı ve huzursuzluk duygularının kafeinden kaynaklanabileceği çok az insan tarafından bilinmektedir. 240 ml. büyüklüğünde sıvı alan bir fincana konulan çay, demleme yöntemine göre 11 ila 61 mg. arasında kafein içerebilir.

Siyah çaylar, yeşil ve beyaz çeşitlerden daha fazla kafein içerir ve çay ne kadar uzun süre demlenirse, kafein içeriği de o kadar yüksek olur. Her ne kadar bazı insanlar kafeine diğerlerinden daha duyarlı olsa da, çalışmalar günde 200 mg'ın altındaki dozların sayılan bu negatif etkilere neden olmadığını göstermektedir.

Kaynak: Halktv.com.tr - Haberciniz.biz -

İlgili Haberler