Muğla açıklarında şiddetli deprem: Merkez üs Gökova Körfezi, 6.5 şiddetinde

Muğla açıklarında şiddetli deprem: Merkez üs Gökova Körfezi, 6.5 şiddetinde
Muğla'da şiddetli deprem, merkez üssü Gökova Körfezi. Kandilli'ye göre şiddet 6.5, AFAD'a göre 6.3, Yunan kaynaklarına göre 6.7...

Ege Denizi'nde şiddetli deprem, Boğaziçi Kandilli Rasathanesi ilk önce merkez üssü 12 Adalar şiddet 6.8 richter ölçeğinde açıkladı, ancak daha sonra bunu revize ederek 6.5 şiddetinde ve merkez üs Gökova Körfezi olarak düzeltti. AFAD ise 6.3 olarak açıkladı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli rasathanesinden yapılan ilk açıklamaya göre depremin merkez üssü Ege Denizi'nde 12 Adalar ve yerin 10 kilometre altında 6.8 Richter ölçeğinde olduğu açıklandı. Daha sonra saat 01:31'de merkez üssün Gökova Körfezi, yerin 5 km. altında ve 6.5 şiddeti olarak revize edildi.

Depremin şiddeti konusunda AFAD'dan ise farklı açıklama geldi. AFAD depremin şiddetini 6.3 olarak açıkladı.

Şiddetli depremin ardından tatilciler ve vatandaşlar sokağa döküldü.

Muğla açıklarında saat 01:31'de meydana gelen deprem Ege Bölgesi'nin çok sayıda şehrinde hissedildi ve vatandaşları korkuttu. Deprem AFAD'a göre 6.3 büyüklüğünde ve yerin 10 km altında meydana geldi. Kandilli ise depremin 6.2 şiddetinde ve yerin 5 km altında meydana geldiğini açıkladı. hurriyet.com.tr'ye özel açıklamada bulunan Bodrum belediye Başakanı Mehmet Kocadon, 'Çok şiddetli sarsıldık' dedi.

YUNANİSTAN KAYNAKLARI...

Deprem için Yunanistan kaynakları ise ilk verdikleri bilgilerde 6.6 şiddetini verdiler. Yunanistan kaynakları ayrıca depremin yerin 10 km altında gerçekleştiğini belirtti.

ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu ise depremi 6.7 şiddetinde açıkladı ve merkez üssünü Bodrum yakınları olarak gösterdi.

Etiketler :