Sinem Fıstıkoğlu

Sinem Fıstıkoğlu

Sinem Fıstıkoğlu Derbiyi Yorumladı

Maçtan önce değerli gazeteci büyüğüm Mehmet Tezkan, “maç ne olur Sinem”diye sordu. “ Galatasaray rahat alır abi “ dedim. Malum, Beşiktaş’lıdır Tezkan. Üzüldü tabi haliyle cevabıma,ama tahmin de etmiştir az çok kendisi de. Hiç lafı eğip bükmeye gerek yok. Beşiktaş bu sezon yok! Yönetim olarak da yok, sahada da yok. Saha kenarında da yok. Yok da yok. Tüm bu olumsuzluklara rağmen, fena da başlamadı maça aslında Beşiktaş. Galatasaray’a göre orta sahada daha dinamik bir görüntü verdi bile diyebiliriz hatta. Taaa ki o inanılmaz pas hatalarına , savunmadan çıkarken kaptırdıkları toplara kadar. O nasıl savunma öyle. Evlere şenlik. Kaptırdığı topla golü yiyen Beşiktaş, ilk yarı soyunma odasına 1-0 mağlup gittiyse, şanslı saymalı kendini.

Karşısında daha ciddi bir Galatasaray olsaydı, o skor öyle 1-0 ile kalmazdı.

Tam da o ciddiyet meselesi, ikinci yarıda şak diye çıktı Galatasaray’ın karşısına. Daha ilk yarıda 10 kişi kalmış rakibine karşı,ikinci yarıya vites küçülterek başlayan Galatasaray’ın kalesinde golü görmesi çok da şaşırtıcı olmadı. Deplasmanda rakibi karşısında beraberliği yakaladı Beşiktaş ama acemice yapılan bir penaltıyla tekrar geriye düşmekten kurtulamadı. Kurtulamazdı da. Karşısında kazanmayı EZBERLEMİŞ bir takım var. Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Galatasaray hala istenilen tempoya hala ulaşabilmiş değil. Ama Icardi’si var, Torreıra’sı var ki, dün akşamın yine en çalışkan isimlerinden biriydi.

Kazananı eleştirmenin “ama bu futbolla ileride zor” diye kehanette bulunmamın anlamı yok. Gereği de yok. Kazandı. Kazanıyor. Kazanamadığı zaman bakarız.

Salı günü Şampiyonlar liginde sahasında Bayern Münih ile oynayacağı maçı da düşünerek daha ağır bir tempo tercih edilmiş olması da ihtimaller dahilinde ama “hayır olsun “dedirtecek işaretler de veriyorlar takım olarak.
Bu maç 11 e 11 oynansaydı başka bir şey konuşuyor da olabilirdik.


RAMS PARK’TA MUHTEŞEM KOREOGRAFİ

Kimse kusura bakmasın ama,derbiye dair aklımda kalmasını istediğim sahne, Cumhuriyetin 100.yılına atfen hazırlanan ŞAHANE koreografi.

Asırlık cumhuriyeti böyle güzel hatırladığı için, büyük devlete yakışır bir enstantane ile bizleri selamladığı için, bir Cumhuriyet kadını adına ben teşekkür ediyorum Galatasaray camiasına.

Geçtiğimiz gün yaptığı açıklamayla Hamas ve israil arasındaki savaş halini BANA GÖRE BAHANE olarak gösterip, 100. Yıl kutlamalarını iptal eden TRT , gördünüz mü acaba? Ben gördüm. Çok da beğendim. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk arkasında, Nene Hatun, eli kalbinde Metin Oktay , UEFA kupasını kaldıran kaptan Bülent Korkmaz. Çok güzeldi çok. Düşünen emeği geçen herkesi canı gönülden kutluyorum.


Salı gecesi kalbimiz Seyrantepe’de

Önceki ve Sonraki Yazılar
Sinem Fıstıkoğlu Arşivi