Kuzey Irak'ta referandum için pusulalar hazırlandı: 3 dilde referandum, Türkçe de var!

Kuzey Irak'ta referandum için pusulalar hazırlandı: 3 dilde referandum, Türkçe de var!
Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, 25 Eylül'de ısrarla yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandumu için oy pusulalarını hazırladı. Pusulalar, Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak Latince ve Arap alfabesiyle basıldı.Kuzey...

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, 25 Eylül'de ısrarla yapacağını açıkladığı bağımsızlık referandumu için oy pusulalarını hazırladı. Pusulalar, Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak Latince ve Arap alfabesiyle basıldı.

Kuzey Irak Bağımsız Yüksek Seçim ve Referandum Komisyonu, referandum tarihini onayladı. Komisyon bağımsızlık referandumunun 25 Eylül'de gerçekleştirilmesi önerisini oy çokluğuyla kabul etti.

Yerel basının haberine göre, seçim pusulaları da hazır.  Arapça, Kürtçe ve Türkmenler için Türkçe hazırlanan oy pusulalarında, "Kürdistan bölgesel Yönetimi ve tartışmalı bölgeleri de içerisine alan bir bağımsız Kürdistan devletinin kurulmasını istiyor musunuz?" ifadesi yer alıyor.

Pusulalarda dikkat çeken bir başka ayrıntı daha bulunuyor... Pusulanın altında merkezi Irak hükümetinin bayrağının bulunduğu bölgede, 'Hayır', IKBY bayrağının bulunduğu bölgede de 'Evet' işareti bulunuyor.

Etiketler :