Asgari ücret zam yapılacak tarihi ünlü ekonomist duyurdu!

Asgari ücret zam yapılacak tarihi ünlü ekonomist duyurdu!
Emekli ve asgari ücretli geçim sıkıntısı ile boğuşuyor. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılıp yapılmayacağı ise en çok konuşulan konular arasında yer alıyor. Ekonomi Gazetesi yazarı ekonomist Dr. Şeref Oğuz ise kulis bilgilerine ulaştığını belirterek “Asgari ücrete zam gelecek” dedi tarih verdi.

Milyonlarca emekli ve asgari ücretli çalışan geçim sıkıntısı ile boğuşurken temmuz ayında asgari ücrete zam gelip gelmeyeceği gündemden düşmüyor. İstanbul Ticaret Odası’nın (İTO) yayımladığı Nisan ayı verilerinden sonra gözler tekrar hükümete çevrildi.

Dr. Şeref Oğuz, Ankara kulislerinde asgari ücretle ilgili çok kritik kulis bilgilerini ekonomim.com'a açıkladı. Asgari ücretin Türk-İş'in dün açıkladığı açlık sınırının altına düştüğüne dikkat çeken Oğuz, 'Artış yapmak zorundalar' diyerek, şöyle konuştu:

0x0-emekli-promosyon-kampanyalari-icin-son-gun-10000-tl-firsati-emekli-maasi-tasima-ile-hangi-banka-promosyonu-ne-1661941046345.webp

"YARALI CEYLAN ÖLDÜĞÜNÜ ANLAYANA KADAR KOŞARMIŞ!"

"Hükümet yerel seçimlerde halktan uyarı aldı. Varlığı sorgulanır hale geldi. İnsanlar 2028'e kadar dayanamaz erir. Hatta gözlemciler şöyle örnekler veriyor; ceylana ateş edersin, yaralı ceylan öldüğünü anlayana kadar koşarmış. İktidar ABD'deki benzetmeyle topal ördek durumunda. Tabanını kaybetmeyle karşı karşıya. İkinci parti konumuna düştü. Asgari ücret halktan gelecek tepkiler ve işsizlik nedeniyle zaten artırılmak durumunda."

0x0-emekliye-2019da-cifte-zam-mujdesi-1544318103975.webp

“KARARI ŞİMŞEK DEĞİL ERDOĞAN VERECEK”

Asgari ücrete zam yapılmayacağı yönündeki açıklamaları değerlendiren Oğuz, "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek buna şiddetle karşı olmakla birlikte, son sözü yine Cumhurbaşkanı söyleyecek. Asgari ücret Mehmet Şimşek'in ve diğer bakanların kapsama alanı dışındadır. Bu iş tamamen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uhdesindedir. Bu arada memurun kat sayısını artırmak yerine, asgari ücreti artırarak toplumu rahatlatma külfetinin maliyetini de özel sektöre yüklemiş olacaksın. 'Özel sektör bunu finanse etsin' görüşü hakim. Bir Silifke türküsü var, 'herkes kesesinden yiyip içsin saltanatım var benim'..." yorumunu yaptı.

0x0-toplu-sozlesme-2023-son-dakika-gozler-hakem-kurulunda-milyonlarin-gozu-o-tarihe-dondu-emekli-ve-memur-zammi-be-1693040504368.webp

ARTIŞ EYLÜL GİBİ OLACAK

Hükümetin masasında asgari ücretle ilgili 4-5 ayrı çalışma bulunduğuna dikkat çeken Dr. Şeref Oğuz, şöyle konuştu:

"Asgari ücrette artışı üçüncü çeyrekte bekliyorum. Eylül ayına bırakabilir. Şu hesapların yapıldığı yönünde kulis bilgilerine ulaştım; baz etkisiyle birlikte enflasyon 20-22 puan düşecek ve ondan sonra asgari ücrette düzenleme yapacaklar. Bu işvereni de rahatlatacak, aynı zamanda da kendileri 'Bakın asgari ücrete zam yaptık' diyebilecekler. Masada 4-5 çalışma var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçenek oluşturuyorlar."

Etiketler :