Yaban domuzları sitede yiyecek aradı

Yaban domuzları sitede yiyecek aradı
Muğla'nın Menteşe ilçesinde yaşam alanlarına bina dikilen yaban domuzları, 2 bin kişinin yaşadığı sitenin çevresinde yiyecek aradı.

Menteşe'de aç kalıp, geceleri sürü halinde etrafta yiyecek arayan domuzlar, yaklaşık 2 bin kişinin yaşadığı sitedeki insanları korkutuyor.

Domuzlar, yaşam alanlarına yapılan konutların yakınındaki kızılçam ormanına geldi ve bazı site sakinleri tarafından görüntülendi. Domuzların, site girişindeki çöpleri karıştırdığı ve çocuk parkındaki kumları kazıp yiyecek aradığı görüldü.

Site sakinlerinden Serdal Kayhan, şöyle konuştu:

"Yaşadığımız sıkıntıyı site ve belediye yetkililerine ilettik. Mazeret olarak çöp konteyneri yolun kenarında olması gerekiyormuş. Konteynere atılmayan çöpleri de almıyorlar. İş güvenliği için çöp kamyonu blok aralarına giremezmiş. Çöp atmaya 3 blok aşağıya mı gitmemiz gerekiyor? Böyle bir mantık olamaz. Geceleri parkın bulunduğu alana giren yaban domuzları burada dışkısını yapıyor. Gündüzleri ise çocuklarımız dışkının bulunduğu alanda oyun oynuyor. Çocuklarımızın hayatından endişe duyuyoruz. Bir an önce önlem alınmasını istiyoruz."

DHA

Etiketler :