Vekillikleri düşürülen HDP'li vekiller tutuklandı

Vekillikleri düşürülen HDP'li vekiller tutuklandı
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında yakalama kararı çıkardı. Kararın ardından iki HDP'li gözaltına alınarak tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, milletvekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında yakalama kararı çıkardı.

İki HDP'li de tutuklandı

Twitter hesabından bir açıklama yapan Farisoğulları, "Genel Merkezimize gitmek üzere Diyarbakır'dan Ankara'ya giderken, az önce gözaltına alındım" dedi. 

Vekilliği düşürülen Musa Farisoğulları Diyarbakır Urfa yolu üzerinde bulunan Pirinçlik karakolunda gözaltına alındı. Farisoğulları, Diyarbakır’dan Ankara’ya gitmek için yola çıkmıştı.

Sağlık kontrolü için hastaneye götürülen Farisoğulları’nın Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi’ne götürüleceği öğrenildi.

Farisoğulları, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekillikleri, haklarında kesinleşmiş cezalar bulunduğu gerekçesiyle düşürülmüştü. 

Farisoğulları'nın ardından Leyla Güven de Twitter hesabından gözaltına alındığını duyurdu. Öte yandan Hakkâri Valiliği, milletvekillerinin vekilliklerinin düşürülmesinin ardından kent genelinde 15 günlük eylem yasağı ilân etti.

Gazeteci İrfan Aktan, Leyla Güven'in Diyarbakır'daki evinden gözaltına alınma anlarını Twitter hesabından paylaştı. 

Güven ve Farisoğulları, gözaltı işlemlerinin ardından tutuklandı. 

Etiketler :