"Üç gün önce korona teşhisi koyulan öğrenci sınava alındı" iddiası

"Üç gün önce korona teşhisi koyulan öğrenci sınava alındı" iddiası
Eğitim-Sen Manisa Şubesi, yaptığı açıklamayla Manisa'da üç gün önce koronavirüs teşhisi konulan bir öğrencinin 19 öğrenciyle birlikte sınava alındığını ileri sürdü.

Eğitim-Sen Manisa Şubesi, dün gerçekleşen LGS ile ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Eğitim-Sen yaptığı yazılı açıklamada, Manisa Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu'nda sınava giren bir öğrencinin 3 gün önce koronavirüs tanısı konulmasına rağmen hiçbir özel önlem alınmaksızın sınava sokulduğunu iddia etti.

Sayısal sınavının başlangıcında başka dersliğe alındı

İddiaya göre, 15 numaralı sınav salonunda 20 öğrenciyle birlikte sözel sınavının bitimine kadar duran öğrenci, daha sonra gelen bir haberle sayısal sınavına girmek üzere ayrı bir dersliğe alındı.

Öğrenciler sınavdan sonra bırakılmadı, veliler toplantı odasına alındı

Sınavın 12.50'de sona ermesi üzerine 15 numaralı salonda sınava giren 19 öğrenci dışarı bırakılmadı. Bunun üzerine okul önünde bekleyen velilerin endişeleri arttı. Yarım saat sonra, 19 öğrencinin velileri okulun toplantı salonuna alındı ve salonda sınava giren bir öğrencinin koronavirüs hastası olabileceği söylendi. Velilerden, çocuklarını 14 gün boyunca evde izole etmeleri istendi. Nöbetçi doktor olduğunu ifade eden bir kişi ise endişeli velilerin sorularını yanıtsız bıraktı.

Veliler, para cezasıyla tehdit edildi

Sorularına yanıt alamayan veliler, çocuklarını görmek istediklerini beyan etti. Ancak bu talep de karşılık bulmadı. Nöbetçi doktor olduğunu beyan eden şahıs, ortamın gerilmesi üzerine bilgilendirme yaptığını söyleyerek velilere imzalaması için bir belge verdi. Şahıs, belgeyi imzalamayanlara 3 bin 100 Türk Lirası ceza kesmekle tehdit etti. Bunun üzerine polisi arayan 'nöbetçi doktor' velileri göndermemelerini söyledi. Ortalığın karışması üzerine, veliler belgeyi imzalamayacaklarını söyleyerek toplantı salonunu terk etti ve çocuklarını görmek istediklerini yinelediler. Bunun üzerine çocuklar, ailelerinin yanına getirildi.

"Sınav öncesi yapılan uyarılarımız dikkate alınmadı"

Eğitim-Sen'den yapılan açıklamada, sendika olarak yetkilileri sınav öncesi uyardıkları ancak uyarılarının dikkate alınmadığı ifade edildi. Açıklamada, fiziksel mesafenin 40 santimetreye kadar indiği, yeterli hassasiyet gösterilmemesi üzerine hem öğrencilerin hem de okul önünde bekleyen velilerin sağlıklarının tehlikeye atıldığı belirtildi.

Önümüzdeki hafta sonu yapılacak olan YKS'de de benzer olayların yaşanmaması adına Eğitim-Sen yetkililere bir kez daha seslendi.

Ziya Selçuk'a soru önergesi

Söz konusu iddia, CHP Milletvekili Yıldırım Kaya tarafından Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un cevaplaması talebiyle TBMM Başkanlığına sunulacak.

screenshot-106.png

İlgili Haberler
Etiketler :