TKP'den Ali Babacan ve yeni partiler hakkında açıklama

TKP'den Ali Babacan ve yeni partiler hakkında açıklama
Türkiye Komünist Partisi (TKP), yeni parti çalışmalarıyla gündemde olan eski AKP'li bakanlardan Ali Babacan'ın son açıklamaları ve geçmişini değerlendirdi.

Son dönemde yeni parti çalışmalarıyla adından söz ettiren Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programındaki açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi.

TKP, gündeme dair yayın yapan TKP'nin Sesi adlı bülteninde Babacan ve kurulacak yeni partileri değerlendirdi.

Açıklama şöyle:

"Babacan suçludur, çünkü bu karanlığın sorumlularından biri, unutanlar varsa, hatırlatalım, Babacan AKP'nin kurucularından biridir. 17 yıllık AKP iktidarının neredeyse tüm dönemlerinin kadrosudur. AKP hükümetinde uzun süre, ekonomiyi , dış ilişkileri, AB müzakerelerini yönetmiştir. Yani Babacan AKP politikalarının mimarlarından biridir. Tıpkı Suriye'de savaşın kışkırtıcıları arasında liste başına yazacağımız Davutoğlu gibi O da şimdi Erdoğan'la ayrı düşmüş, yeni bir siyasi oluşum peşindedir, tıpkı Abdullah Gül gibi. O hem Davutoğlu'na hem Babacan'a destek arayışında. Hepsi bir madalyonun farklı yüzleridir. Ülkeyi el birliğiyle bir uçurumun eşiğine getirdiler ve şimdi 'bizim günahımız yok' diye bir kez daha ortaya çıkıyorlar. Hepsinin referansı AKP'nin ilk yılları. O yılların ruhunu yeniden yaşatma iddiası. Yani hepsi yobazlığın özgürlük, AB emperyalizminin demokrasi, özelleştirmelerin katılımcılık, ABD işgallerinin mazlumların kurtuluş reçetesi diye kakalandığı AKP'li ilk yılları övmektedir. Hepsi takiyyecidir."

Etiketler :