Sistem tüketiyor: Kalbi yoğunluğu kaldıramadı

Sistem tüketiyor: Kalbi yoğunluğu kaldıramadı
İzmir Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi acil servisinde bir gecede 973 hastaya bakan iki hekimden biri olan Uğur Dalbaşı, kalp krizi geçirdi. Hekimin, şekeri yüksek çıktığından kendisine insülin uyguladığı ancak yoğunluktan dolayı yemek yiyemediği için bayıldığı öne sürüldü. Dalbaşı'nın tedavisi devam ederken İzmir Tabip Odası Başkanı, sisteme tepki gösterdi

Sağlıkta sorun çığ gibi büyüyor. Sağlık Bakanlığı'nın '5 dakikada bir hasta' bakmayı öngören sistemi, sağlık çalışanlarını tükenme noktasına getiriyor. İzmir Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi acil servisinde iki hekimin bir gecede 973 hastaya baktığı öne sürüldü. Hastalara bakan iki hekimden 53 yaşındaki Uğur Dalbaşı'nın kalbi bu yoğunluğu kaldıramadı. Şekeri yüksek çıktığından kendisine insülin uygulayan ancak yoğunluktan dolayı yemek yiyemediği için bayıldığı iddia edilen Dalbaşı, yoğun bakıma kaldırılarak tedaviye alındı.

'Hastalardan destek bekliyoruz'

İzmir Tabip Odası Başkanı Süleyman Kaynak ise Sağlık Bakanlığı'nın 5 dakikada bir hasta bakmayı öngören randevu sistemine tepki gösterdi. Kaynak, hekimin durumunun stabil olduğunu ifade ederek yurttaşlara çağrıda bulundu. "Hastalarımızdan destek bekliyoruz. Hekimin önüne gelip, 20 dakika sağlık hizmeti almak üzere birlikte olmaya çalışmalılar. Hasta belki de o 20 dakika dışarıya çıkmamalıdır. Bu bir sivil itaatsizlik başlangıcı olabilir" diyen Kaynak, tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"Hastalarımız 5 dakika içerisinde aslında gerçek bir sağlık hizmeti almıyor. Böyle bir şey mümkün değil. Bu sistem ancak bu şekilde yeniden düzenlenebilir. 5 dakikaya öncelikli olarak hastalarımızın itiraz etmesi lazım. Toplanıp hastanenin önüne 'Biz 5 dakikada bir muayene istemiyoruz, bunun uluslararası standardı 20 dakikadır. 20 dakikadan az süre ayrılmamalıdır' diye ses vermeleri gerektiği kanaatindeyim."

doktor-nobet.jpg

Kaynak:ANKA

Etiketler :