Seferihisar'daki Yangını Mangalcılar Mı Çıkardı?

Seferihisar'daki Yangını Mangalcılar Mı Çıkardı?
İzmir'in Seferihisar ilçesinde, sazlık alanda çıkan yangına, havadan ve karadan müdahale ediliyor.Atatürk Mahallesi'ndeki sazlık alanda, henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangın bir saatte kontrol altına alındı. Yangının mangal nedeniyle çıktığı iddia edildi.

İZMİR'in Seferihisar ilçesinde, sazlıkta çıkan yangın havadan ve karadan müdahale ile yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı.

Seferihisar'ın Atatürk Mahallesi'ndeki sazlıkta, saat 14.30'da yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenler orman ve jandarma ekiplerine bildirdi.

İhbarla bölgeye ekipler sevk edildi. Yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 2 helikopter ve 2 uçak havadan, 4 arazöz ise karadan müdahaleyle yerleşim bölgesine tehdit oluşturmadan yaklaşık 1 saatte kontrol altına alındı. Ekipler soğutma çalışmalarını sürdürürken, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

seferihisar1.jpg

Egede Son Söz'ün haberine göre ise yangın günübirlikçi tatilcilerin sahil kesiminde bulunan makilik alanda, mangal yakmasıyla çıktı. Yangında büyük bir alan kül oldu.

Kaynak:AA

Etiketler :