Paltoları, atkıları hazırlayın. İstanbul buz kesilecek! Meteoroloji kahininden o günler için kritik uyarı

Paltoları, atkıları hazırlayın. İstanbul buz kesilecek! Meteoroloji kahininden o günler için kritik uyarı
Hava durumu tahminleriyle ünlü meteoroloji uzmanı Kerem Ökten, İstanbul için uyardı.

Hava sıcaklıklarının bir anda düşmesiyle akıllara "kış geri mi geliyor?" sorusu geldi. Herkesin aklında bu soru varken, ünlü meteoroloji uzmanı Kerem Ökten merakları gideren açıklamayı yaptı.

Tarih de veren Ökten vatandaşları uyarmayı ihmal etmedi.

"SALI KIŞ GELİYOR, ÇARŞAMBA ÇOK SOĞUK"

Meteoroloji Uzmanı Kerem Ökten, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda özellikle salı gününe dikkat çekti. Büyük bir fırtına geldiğini söyleyen Kerem Ökten paylaşımına bir de harita ekledi. Ökten, İstanbul ile ilgili şu uyarılarda bulundu:

"İstanbul'da pazartesi daha etkili sağanak yağışlar bekleniyor. Salı günü kış geliyor. Özellikle Çarşamba günü hava çok soğuk. Vücut sıcağa adapte olmaya çalışırken bu ani soğuklar hastalık riski yaratıyor."

METEOROLOJİ'DEN O İLLER İÇİN UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden hava durumu ile ilgili yapılan son değerlendirmelerde ise yurt geneli parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Ordu, Tokat, Niğde, Kayseri, Sivas ve Edirne çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinin yükseklerinin karla karışık yağmurlu geçeceği açıklamasında bulundu.

Etiketler :