Nevşin Mengü: Bu bir örgütlü suçtur, tehdit edenlerin iktidar partisiyle ilintisi ortada

Nevşin Mengü: Bu bir örgütlü suçtur, tehdit edenlerin iktidar partisiyle ilintisi ortada
Gazeteci Nevşin Mengü, Halk TV'de hakkındaki tehditlere ilişkin konuştu.

halktvcom.tr Haber Merkezi

Gazeteci Nevşin Mengü Halk TV'de Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi'ne bağlandı. Sosyal medyadan troller tarafından tehdit alan Nevşin Mengü suç duyurusunda bulunmuştu. 

Mengü'nün açıklaması şu şekilde:

"Özgür Özel ve Canan Kaftancıoğlu'nun açıklamalarından sonra bir darbe tartışması başladı. İktidara yakın gazeteciler bu açıklamaları muhalefet darbe şakşakçılığı yapıyor gibi yorumladılar. İş çığırından çıktı, Sevda Noyan canlı yayında çıktı tehdit etti. Sonra da bu darbe tartışmaları üzerinden Twitter'da bir grup çoğu da Mahir Ünal'ın önerdiği yeşil noktayı kullanıyor. Bu grup darbe kalkışması olursa bu bahaneyle kimlere tecavüz edecekleri sohbetini yapmaya başladılar. Benden bahsediyorlar, Canan Kaftancıoğlu'ndan Berna Laçin'den Feyza Altun'dan ve Figen Yüksekdağ'dan bahsediyorlar. Bir tür tecavüz çağrısı tecavüzü övme faaliyetinde bulunuyorlar. 

Burada örgütlü bir şey söz konusu, aralarında konuşan birbirlerinde pas atan kime nasıl tecavüz edeceklerini konuşan insanlar var bu artık eleştiriyi aşan bir şey. Zaten Hüseyin Ersöz de bu bu bir örgütlü suçtur diyerek suç duyurusunda bulundu. Şimdi biz bu mesajları ifşa ettikten sonra bu kişilere bir destek dalgası da geldi. Bu arkadaşımız yollardır partimize çok hizmetlerde bulunun gibi birbirlerine destek veriyorlar. Bu arkadaşların iktidar partisiyle ilintisi ortada. Bunların bir kısmı sosyal medya hesaplarını kapattı. Ama Feyza Altun bunların bir kısmını buldu. Kendilerince bir etik kurul bulmuşlar. Etik Kurul kınadı falan ama iktidar partisi bir şey söylemedi bu konu hakkında bunun altını çizmek lazım."

Etiketler :