Mimarlar Kılıçdaroğlu ile AOÇ, yerel yönetimler ve Ankara Kent gündemini değerlendirdi

Mimarlar Kılıçdaroğlu ile AOÇ, yerel yönetimler ve Ankara Kent gündemini değerlendirdi
Mimarlar Odası Ankara Şubesi, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yerel yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ‘un katılımıyla CHP Genel Merkezi’nde bir araya geldi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmeye  Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan,  Mimarlar Odası Ankara Şube Sekreteri Nihal Evirgen, Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Ali Atakan ve Songül Üzgün katıldı.

Görüşmede Atatürk Orman Çiftliği’nde Kaçak Saray inşa edilmesine ilişkin verilen hukuk mücadelesi, 1700 sayılı ilke kararıyla Kaçak Saray’ı yasallaştırma hamleleri, Başkent’teki kent suçları TOGO ikiz kuleleri  ve Demirkafes masaya yatırıldı.

Yerel yönetimlere ilişkin fikir alışverişinde bulunulan görüşmede yerel yönetimlerde katılımcı sürecin geliştirilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu. Görüşmede,  Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Konseyi Genel Kurulu'na meslek odalarını davet etmemesi üzerine açılan davada, kent konseyi seçimlerinin kesin olarak iptal edilmesi de değerlendirildi.

 

Etiketler :