Komünist Başkan Türkiye'de yine bir ilke imza attı

Komünist Başkan Türkiye'de yine bir ilke imza attı
Türkiye'nin ilk ve tek Komünist Partili Belediye Başkanı olan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu farkını bir kez daha ortaya koydu. Başkan Maçoğlu, bayramda belediye işçileri ile birlikte asfaltlama çalışmalarına katıldı.

FERİT DEMİR/TUNCELİ 

Türkiye'de bir çok farklılığa ve ilke imza atan Komünist Başkan Fatih Mehmet Maçoğlu, Türkiye'de makam aracı kullanmayan tek başkan olmanın yanı sıra, bu yıl yaşanan büyük ekonomik sıkıntılara rağmen  işçilerin maaşlarına  yüzde 30 zam yapmıştı. Maçoğlu, ayrıca Türkiye'de yine bir ilke imza atarak belediyede ihale yapılmasını yasaklamış ve her yıl ocak ayında belediyenin gelir gider tablosunu afişlere yazdırarak belediye binasına astırıp halkın hesapları istediği an incelemesini de sağlamıştı. Maçoğlu ayrıca uyguladığı tasarruf politikası ile kayyum döneminde yıllık  2 milyon civarında olan temsili giderleri  2020 yılında 45 bin TL'ye kadar indirmişti.

whatsapp-image-2021-05-15-at-11-33-49-1.jpeg

Komünist başkan Maçoğlu, Türkiye'de bir ilke daha imza atarak bayram tatilinde evinde dinlenmek yerine tahrip olan ve bozulan yolların onarımı için eline kürek alarak gün boyu belediye işçileri ile birlikte asfalt serme çalışmasına katıldı. 

Tunceli'de hayata geçirdiği ilkler ile Türkiye'de partili partisiz herkesin taktirini kazanan Komünist Başkan Maçoğlu Ramazan bayram sonrası halkın yolarda sıkıntı çekmemesi için belediye işçileri ile asfaltlama çalışmaları için gün boyu işçiler ile birlikte kürek salladı. Maçoğlu kendisini takip eden Halk TV muhabiri Ferit Demir'e açıklamalarda bulundu.

whatsapp-image-2021-05-15-at-11-33-50-2.jpeg

Komünist Başkan Maçoğlu, Demir'e yaptığı açıklamada, Çarşı merkezinde doğalgaz çalışması yapıldığını yolların bozulduğunu belirtti. "Salgın yasakları ve bayram tatili nedeniyle yolların boş olmasını bayram tatilini fırsat kabul ederek çalışan işçilerimizin yanında olmayı tercih ettim"  diyen Demir şunları kaydetti:

"Aslında bayram tatili bizim için çok iyi oldu. Şehrin tam merkezinde doğalgaz çalışmaları nedeniyle yollar  çok tahrip edilmişti. Aslında bayram tatili bize bir anlamda avantaj oldu. Bayram sonrası vatandaşımız sıkıntı çeksin istemedik. Bayram tatilinde işçi arkadaşlarımız çalışıyordu bizlerinde evde oturması doğru olmazdı. Zaten ben fırsat buldukça birçok kez işçimiz ile birlikte çalışmayı tercih ediyorum. Bizim belediyecilik anlayışımızda işçi - patron sorunu yoktur. Bizde herkes işini yapar ve fırsat buldukça da  diğer arkadaşına yardım eder. Biz bu anlayış ile çalışıyoruz. Sabah erken saatlerinden itibaren ben ve başkan yardımcılarımız işçilerimiz ile birlikte mesaiye başladık onlarla birlikte aynı işi yapıyoruz. Şu an başkan yardımcıları başka bölgede ben ise burada çalışıyorum işçi emekçi kardeşlerimiz ile birlikte. Bugün asfalt çalışmasını tamamlayıp yarın da  çarşı merkezimizin yolarını yıkamak ile uğraşacağız hep birlikte. Yani bayram tatili bittikten sonra halkımıza  yolları yapılmış  sokak ve caddeleri yıkanmış temiz bir  Tunceli'de  adım atmalarını sağlayacağız"

whatsapp-image-2021-05-15-at-11-33-50.jpeg

Maçoğlu, "İşçi ile birlikte terleyen kürek sallayan bir başka belediye başkanına rastlamıyoruz Türkiye'de, diğer belediye başkanları neden sizin yaptıklarınızı yapmıyor" sorusuna ise şu cevabı verdi; "Bizleri en iyi siz gazeteciler bilir takip edersiniz. Biliyorsunuz ki ilk göreve geldiğimizde 'Bizler başkan değil faaliyet yürütenleriz' dedik, Patron değiliz, bürokrat değiliz biz bürokrasiyi ret ederiz. Yani biz masada imza atmamız gereken işlere imza atarız, masada yapmamız gereken çalışmayı da yaparız ama çıkar sahada işçi ile birlikte de çalışırız. Şuna emin olun ki bizim bu çalışmamız göstermelik değil. Biz bütün gün işçimiz ile birlikte çalışırız aynı işi yaparız. Böyle olunca arkadaşlarımız güç alıyor, birlikte çay içeriz birlikte güler şaka yaparız şunu çok açık söylüyoruz biz halkımız için faaliyet yürütürüz, bizim anlayışımızda işçi ile başkan arasında hiçbir fark yoktur herkes kendi görevinin bilincine olarak işini yapar. Bizler işçiyiz hep, işçi sınıfı bilinciyle çalışırız, işçi sınıfı siyasetini sürdürürüz bizler sosyalistiz. İşçilerin iktidara gelmesi için  siyaset yapıyoruz. İşçi ile çalışmak yanında olmak zorundayız. İşçi emek üretir emek ise değerdir. İşçiler harcadıkları emeğin karşılığını, harcadıkları değerin karşılığını almak zorundadır. İşçi emeği için pazarlık ediyorsa burada sokakta harcadığı emekten kaynaklıdır. Ben sokakta işçi ile birlikte alın teri dökerek çalıştığım zaman mutlu oluyorum"

whatsapp-image-2021-05-15-at-11-33-50-2.jpeg

Maçoğlu, işçinin yanında  onlarla birlikte çalıştığı bazı zamanlarda işçilerin 'Başkan biz çalışırız siz gelmeyin' dediklerini de belirterek açıklamasını şöyle tamamladı: "İşçiler bazen kızıyor 'Başkanım siz gelmeyin biz işi yaparız siz yorulmayın' diyorlar, işçi arkadaşlar biliyor ki benim iki dizimde rahatsızlık var çalışınca ağrı çektiğimi bildikleri için çalışmamı istemiyorlar. Ama ben buraya gelip işçi ve emekçi kardeşlerimle çalıştığımda kendimi daha rahat hissediyorum. Düşünün ki bugün bayram, birçok insan evinde oturup dinlenirken işçiler burada çalışıyor, ben evimde oturamam  bayramda çalışan işçimin yanında olmak zorundayım ve bunu yapmacık değil yürekten yaptığımı hisseden işçi  hem sana daha çok güveniyor hem işini daha iyi yapıyor ve  bu durum işçimize büyük bir moral motivasyon oluyor. ben öyle gelip yarım saat göstermelik çalışıp gitmem işe içiler ile birlikte başlar onlar ile birlikte paydos ederim"

whatsapp-image-2021-05-15-at-11-33-50-1.jpeg

Etiketler :