Kadıköy Belediyesi, UNESCO'nun sayfasında: Komşuluk Gibisi Yok

Kadıköy Belediyesi, UNESCO'nun sayfasında: Komşuluk Gibisi Yok
UNESCO, Kadıköy Belediyesinin başlattığı kampanyayı internet sitesinde duyurdu. Ünlü Türk şeflerin yurttaşlara yemek pişirdiği kampanya, UNESCO tarafından övgüyle karşılandı.

Dünya Sağlık Örgütü'nün, 60 yaş üstü bireylerin yeni tip koronavirüs (Covid-19= salgınında ciddi bir tehlike altında olduğunu belirtmesinin ardından dünyanın birçok kısmında bu kişiler evlere kapandı.

UNESCO, Kadıköy Belediyesinin yaşlılar için yaptığı bir uygulamaya web sitesinde yer verdi. Türkiye'de koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana Kadıköy Belediyesinin kimseyi "geride bırakmamak" için çaba sarf ettiğini belirten UNESCO, "Evde kal, hayat kurtar" kampanyalarından birine yer verdi.

"Komşuluk Gibisi Yok" projesi

Koronavirüs Kriz Masası oluşturan Kadıköy Belediyesi, virüs karşısında kırılgan olan yurttaşların hayatını kolaylaştırmak için birçok proje geliştirdi. Bunlardan birisi de "Komşuluk Gibisi Yok" mottosuyla başlattıkları ihtiyacı olanlara sıcak yemek ulaştırılmasını sağlayan kampanya.

Ünlü şefler izole olanlar için pişiriyor

Ünlü Türk şefler, her gün dezavantajlı pozisyonda olan komşularına -özellikle yaşlılar- koronavirüs salgınından korunmak için evde kalmalarını kolaylaştırmak için yemek yapıyor. Kadıköy Belediyesi, "Bu zor günleri dayanışmayla atlatacağımızı biliyoruz" ifadelerini kullanırken; UNESCO ise bu projeyi "Bu girişim, yalnızca izole durumdaki kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılamak için değil, aynı zamanda zor zamanlar geçiren insanlara moral desteği vermek için de çok değerli" ifadeleriyle duyurdu.

Etiketler :