Depremin Sembol Fotoğrafı Pulitzer Finalinde

Depremin Sembol Fotoğrafı Pulitzer Finalinde
6 Şubat depremlerinde baba Mesut Hançer'in enkaz altında kalan kızının elini tuttuğu o kare depremin sembolü haline gelmişti. Her bakıldığında yürek yakan o fotoğraf Pulitzer Ödülleri'nden finale kaldı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat depremlerinde enkaz altında kalan 16 yaşındaki kızının elini bir saniye bile bırakmayan Mesut Hançer'in fotoğrafı depremin sembolü olmuştu. O fotoğraf hafızalara kazınırken foto muhabiri Adem Altan, Pulitzer Ödülleri'nde finale kaldı.

enkaz-altinda-olen-kizinin-elini-bir-saniye-bile-birakmamisti-depremin-sembol-fotografi-pulitzer-finalinde.webp

Finale kalan 3 isimden biri olan Altan, "Ben bir sürü deprem izledim, acı olaylara da gittim ama hayatımda ilk defa gözü yaşlı bir foto çektim. Beni mahvetti o fotoğraf çekerken" dedi.

adem-altan.jpg
Adem Altan

PULITZER ÖDÜLLERİ NEDİR?

Fotoğrafın Oscar'ı sayılan Pulitzer Ödülleri, dünyada büyük ve saygın ödül kabul ediliyor.

Pulitzer Ödülü, 19. yüzyılda Musevi kökenli Macar asıllı Joseph Pulitzer adlı bir gazeteci tarafından kuruldu. İlk ödüllerin 4 Haziran 1917'de verilmesine rağmen, artık Nisan ayında açıklanmaktadır.

Ödüller 21 kategoride verilmekte olup bunların 20 tanesinin değeri 10,000 dolar karşılığı nakit para ve bir sertifikadır. Kazananlar bağımsız bir kurul tarafından seçilmektedir.