İzmir'de Neler Oluyor? Körfezin Koku Sorununu Çözen Adam Veda Etti

İzmir'de Neler Oluyor? Körfezin Koku Sorununu Çözen Adam Veda Etti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu ile görüşerek yollarını ayırma kararı aldı. Köseoğlu, Başkan Tugay'dan affını isterken izne çıkıp ayrılma kararı aldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, göreve geldiğinden beri kadrolarda değişiklik yapmaya devam ediyor. Yaşanan genel sekreter krizi ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile sorunlar sonrası, bu kez gündemde İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu vardı.

Başkan Tugay ve Köseoğlu arasında yapılan görüşmede ayrılık kararı alındı. Köseoğlu, Başkan Tugay'dan affını isterken izne çıkıp ayrılma kararı aldı. Görüşmede Tugay'ın kurumun çalışmaları, projeler ve mali konular hakkında bilgi aldığı öğrenildi.

izmir.jpeg

Tugay'ın, "koku ve Körfez" gibi kritik konularda Köseoğlu'nun bir süre daha görevde kalmasını istediği, ancak daha sonra ayrılık teklifi sunacağı ifade edildi. Köseoğlu ise, "ayrılacaksam beklemeye gerek yok, şimdiden gitmek isterim" dedi.

Köseoğlu'nun görüşmenin ardından çalışma ekibine ve bürokratlara da bilgi verdiği ve "5-6 aylık çalışma programı bize göre değil, uzun vadeli çalışma yöntemi dışında bir yöntem kurum için de uygun değil. Böyle bir durumu kabul edemeyiz" dediği öğrenildi.