Sabah Sel Akşam Deprem Vurdu

Elâzığ'da dün yaşanan şiddetli sağanak yağış, bazı cadde ve sokakların suyla dolmasına neden oldu, Yağışa hazırlıksız yakalanan esnaf ve sürücüler zor anlar yaşadı. Sel felaketinin ardından ise dün gece 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Vatandaşlar, sel sularıyla mücadele ederken aynı zamanda deprem korkusuyla da karşı karşıya kaldılar.

Elazığ’da dün öğle saatlerinde etkili olan sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Yağışla birlikte kentteki bazı cadde ve sokaklar suyla doldu. Sürücüler araçlarıyla ilerlemekte güçlük çekerken, yağışa hazırlıksız yakalanan esnaflar da zor anlar yaşadı.

ekran-alintisiag.png

Valilikten, yapılan açıklamada da, "Elazığ çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlara dikkat! Vatandaşlarımızın ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

089e8df6-de77-42ee-9ed8-91448465f802.jpg

Elazığ Belediyesi, internet sitesinden kısa bir süre önce tamamlanan 9 bin 280 metrelik yağmur suyu hattı döşeme çalışmalarını duyurmuştu. Ancak, yapılan bu çalışmaların kentteki su taşkınlarını engellemekte yetersiz kaldığı, yaklaşık yarım saat süren sağanak yağışın kenti adeta göle çevirdiği görüldü.

elazigdeprem.webp

ÜSTÜNE DEPREM

6 Şubat depremlerinin etkilediği illerden Elazığ ayrıca dün gece bu korkuyu bir kez daha yaşadı... Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 23.57'de Elazığ Sivrice'de 4 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem, 8,77 kilometre derinlikte meydana geldi.

Sarsıntılar, vatandaşlar arasında korku ve paniğe yol açtı.

OLUMSUZLUK YOK

Elazığ Valisi Ömer Toraman, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Geçmiş olsun. Ekiplerimiz saha taramalarını yapıyorlar. Şu ana kadar intikal eden herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Kaynak:halktv.com.tr