Gazze Protestocularının Yaptıkları Cübbeli Ahmet Hoca'yı Bile Çıldırttı

Kamuoyunda bilinen adı ile Cübbeli Ahmet Hoca İstanbul'daki İsrail protestolarına isyan etti. İsrail Konsolosluk bürosunun bulunduğu Çok Katlı İş Merkezine havai fişeklerle saldırılmasına ilk karşı çıkış yine İslami kesimden gelmiş oldu...

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, İsrail protestoları sırasında yaşananlara sitem etti.

İsrai'in Gazze'deki El-Ehli Babtist Hastanesi'ni hedef almasının ardından dün gece İstanbul'daki İsrail Başkonsolosluğu önünde toplanan vatandaşlar, saldırıyı protesto etti.

cubbe1-001.jpeg

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada da, "İsrail’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde, İsrail’in Gazzeli sivillere yönelik bombardımanlarını protesto etmek için toplanan vatandaşlarımızdan bir grup, konsolosluk binasına girmek için harekete geçmiş, emniyet güçlerimize, çevredeki binalara, konsolosluğa taşlı, sopalı, meşaleli ve havai fişekli saldırıda bulunmuştur.

cubbe3.jpeg

"Emniyet kuvvetlerimiz de telafisi mümkün olmayacak olayların önüne geçebilmek için gruba müdahale ederek konsolosluk binasına girişleri engellemiştir. Ayrıca polis bariyerini aşarak Emniyet güçlerimize saldırdığı tespit edilen 5 kişi gözaltına alınmıştır" denildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Protesto gösterisi sırasında olay yerinde bulunan 1958 doğumlu Eshabil Tüfekçi isimli vatandaşımız geçirdiği kalp krizi sonucu hastaneye kaldırılmış. Yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Olaylarda ayrıca 43’ü polis toplam 63 vatandaşımız da yaralanmıştır. "

cubeb5.jpeg

"Bu müdahaleye, içimizin kanadığı şu zaman diliminde mecbur kalmak, bizleri de yürekten yaralamıştır. İsrail’in sivillere yönelik uyguladığı - terör saldırılarını andıran – bombardımanlarına tepki göstermek isteyen vatandaşlarımızdan, tepki gösterirken telafisi mümkün olmayacak hareketlerden kaçınmasını önemle rica ediyoruz."

Cübbeli Ahmet Hoca, protesto sırasında yaşananlarla ilgili olarak haftalık sohbetinde dikkat çeken bir çıkış yaptı.

"Polisle mücadele var mı İslam'da?" sözleriyle tepkisini dile getireb Cübbeli Ahmet Hoca, yaşananlara sitem etti. İşte Cübbeli Ahmet Hoca'nın o sözleri...

cubbe4.jpeg

Niye barikatı aşıyorsun. Allah belalarını versin de, lanet oku çık. Konsolosluk 15. katta. Oraya kadar dünyaca engel var. Polis barikatını neden aşıyorsun.

Polisle mücadele İslam'da var mıdır? Bu ülkenin güvenliğini sağlayan asker ve polis dur dediğinde durmayacak mıyız?

Etiketler :