İsmail Saymaz, Meclisteki saldırının perde arkasını anlattı

İsmail Saymaz, Halk TV'de Gürkan Hacır ile Taksim Meydanı programında Meclis Genel Kurulunda MHP'li Olcay Kılavuz'un CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e saldırdığı olay perde arkasını anlattı.

Saymaz, şu ifadeleri kullandı:

O gün ne oldu? O gün aslında bekçilerle ilgili yasa tasarısı görüşülüyordu ama CHP'liler Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasını protesto için oy verme işlemlerini yavaşlattılar. Sayın Devlet Bahçeli de oradaydı. MHP'li Mersin Milletvekili ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Olcay Kılavuz, bu yavaşlatma eyleminin sorumlusu olarak gördüğü CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'e arkası dönükken, hızla ona doğru koşarak, arkadan bir yumruk atıyor. Özgür Özel'in gözlüğü düşüyor, bu arada diğer CHP'li milletvekilleri geliyor ve arbede yaşanıyor.

Birkaç MHP'li milletvekili Olcay Kılavuzu, kavganın yatışması için Meclis Başkanvekilinin bulunduğu kapıdan içeri sokuyorlar. Tam bu sırada Sezgin Tanrıkulu başka bir sebeple orada bulunuyordu. "Neden aslında bu konuyu görüştürmedin" diye. Çünkü Meclis Başkanı HDP Diyarbakır milletvekili ve bu kişi de Tanrıkulu'nun ahbabı. Onunla görüşmeden geliyor. Hiç kavgayla alakası yok yani.

"Tanrıkulu'nu görür görmez vurmaya başlıyorlar"

Koridordan çıkışa doğru yürürken Olcay Kılavuz ve birkaç MHP'li milletvekili geliyor. Ve Sezgin Tanrıkulu'nu görür görmez Tanrıkulu'na vurmaya başlıyorlar. Tanrıkulu yere kapanıyor. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da ayırmaya çalışıyor. Bir iki dakika Tanrıkulu kendini korumaya çalışıyor.

"Bahçeli, Kılavuz'u azarlıyor"

Sezgin Tanrıkulu, kendisine yapılan bu saldırının daha başka şeyleri provoke edebileceğini düşünüyor. Sağ duyulu davranarak Devlet Bahçeli'ye ulaşmaya çalışıyor ama o gece ulaşamıyor. Sayın Devlet Bahçeli sabah kendisine dönüyor. Üzüntülerini belirtiyor. Benim öğrendiğim kadarıyla bu yapılan olayı kendisinin de tasvip etmediğini ve bundan rahatsız olduğunu ifade ediyor. Olcay Kılavuz, Sayın Devlet Bahçeli'nin huzuruna çağrılıyor. Azarlanıyor. Erkan Akçay da Sezgin Tanrıkulu'nu arıyor ve üzüntülerini ifade ediyor. Bunun üzerine Akçay, Kılavuz'u yanına getirip Tanrıkulu'ndan özür dilemesini istiyor ve Kılavuz da diliyor.

Bunun üzerine aynı şekilde Akçay, Enginyurt ve Kılavuz bu kez Özgür Özel'in yanına gidiyorlar. Kadim Durmaz ve Ali Haydar Hakverdi'yi şahit olarak davet ediyor Özgür Özel. Onların huzurunda Özgür Özel'den de özür diliyor Kılavuz.

Etiketler :