İBB’den Vakıfbank hakkında suç duyurusu

İBB’den Vakıfbank hakkında suç duyurusu
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, metro yapımı için olan parasını haciz kararı aldıran şirketin hesabına aktaran Vakıfbank hakkında suç duyurusunda bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediyenin parasına haciz koyan Vakıfbank hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sözcü'den Deniz Zeyrek’e konuşan Ekrem İmamoğlu; "İcra İflas Kanunu’nun 82’nci maddesinin birinci fıkrasına göre devlet malları haczedilemez. Bu para metro projesi içindir ve metro devlet malıdır. İkincisi, Belediye Kanunu’nun 15’inci maddesidir. Proje paraları, şartlı bağışlar haczedilemez. Bu üç ihlal nedeniyle de Vakıfbank, icra dairesi yetkilileriyle ilgili suç duyurusunda bulunduk." dedi.

Kamu bankasının güvensiz bir kuruma dönüşmüş durumda olduğunu söyleyen İmamoğlu şöyle devam etti;

"Artık farklı fırsatlarla yönümüze devam edeceğiz. Kamu bankalarının tutumları, davranışları tümüyle ahlak dışıdır. Yıllardır kamu bankalarıyla çalışırım. Bu kadar dibe çökmüş bir yönetici tavrını hiç görmedim. Telefonumuza çıkamıyor, konuşamıyorlar. Çünkü söyleyecek bir şeyleri yok. Koca koca yöneticiler orada koltuk işgal ediyorlar."

Etiketler :