İBB Meclisi’nde tespihli veda

İBB Meclisi’nde tespihli veda
İBB Meclisi’nde bugün 4 meclis üyesi milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, istifasını açıkladıktan sonra MHP’li Silivri Belediyesi Başkanı Volkan Yılmaz kendisine tespih hediye etti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin mart ayı oturumlarının son toplantısında İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı milletvekilliği aday adaylığı için istifa etti. MHP’li Silivri Belediyesi Başkanı Volkan Yılmaz, “Şansı olursa seçilirse keyifle çeksin diye seçilemezse de sabır niyetine çeksin diye Doğan beye tespih hediye edeceğim” diyerek Subaşı’na teşbih hediye etti.

Saraçhane’deki İBB Başkanlık binasında gerçekleşen İBB Meclis toplantısında İBB CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, CHP Meclis üyesi Nuray Çepni, İYİ Parti Meclis üyesi Ali Kıdık ve AKP’li Meclis üyesi Nurdan Ertuğrul, milletvekili aday adayı için belediye meclis üyeliğinden istifa etti.

‘Hakkınızı helal edin’

Mecliste söz alarak konuşma yapan Doğan Subaşı “Çalışmalar sırasında zaman zaman tartışmalar zaman zaman birbirimize yönelik eleştiriler olmuştur. Açıkçası ufak tefek konular haricinde bana yönelik bir hakaret bir saygısızlıkla karşılaşmadım. Bu anlamda bütün parti gruplarından razıyım. Sizlerden bu anlamda bir helallik istemek için kürsüdeyim. Hepiniz hakkınızı helal edin” diye konuştu. Bireysel ilişkilerinin ve kişisel dostluklarının devam edeceğini belirten Subaşı “Her şey bir gün sona eriyor ama bâki kalan bu kubbede bir hoş seda imiş diyorum” dedi.

‘Siyasi vasiyet bırakmak istiyorum’

Subaşı, kendisi için önemli bir konuyu paylaşmak istediğini dile getirerek “31 Mayıs 2017 tarihinde bir olay oldu Türkiye’de. Hakkari’de Uludere’den kalkan bir askeri helikopter Şırnak’a doğru yola çıktı ve kalkıştan 3 dakika sonra elektrik tellerine takılarak düştü. O helikopterde bir Tümgeneral ve 12 askerimiz şehit oldu. Milletimizin yüreğine acı düştü bir kere daha. Bu şehit olan Tümgeneral benim bir üst devre ağabeyimdi. Ben burada görev yaptığım süre içerisinde onun ismini İstanbul’da bir caddeye verilmesini istemişimdir. Aslında bu konuda ihmalkâr davrandım. Ama ben ayrıldıktan sonra idareden gelmesi bütün parti grupların önermesiyle ben şehidimiz Tümgeneral Aydoğan Aydın’ın isminin bir caddeye verilmesini meclisimizden istirham ediyorum. Bu konuya sahip çıkarsanız Grup başkanvekilleri olarak çok mutlu olacağım. Kendisinin ailesiyle konuştum. Onlarda bütün parti grupları onay veriyorsa lütfen dillendirin diye söylediler. Bunu da bir tür siyasi vasiyet gibi sizlere bırakmak istiyorum” diyerek konuşmasını bitirdi.

Tespih hediyesi

whatsapp-image-2023-03-16-at-18-47-57.jpeg

Subaşı’na grup vekilleri teşekkür etti. MHP’li Silivri Belediyesi Başkanı Volkan Yılmaz, “Şansı olursa seçilirse keyifle çeksin diye seçilemezse de sabır niyetine çeksin diye Doğan beye tespih hediye edeceğim” diyerek Subaşı’na teşbih hediye etti.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :