Hakim etek boyunu ölçmüştü: Duruşma arasında sakallarını kesti

Hakim etek boyunu ölçmüştü: Duruşma arasında sakallarını kesti
İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir işe iade davası duruşmada hakim Mehmet Yoylu ile avukat arasında 'etek boyu' tartışması yaşandı.

İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi'nde görülen bir işe iade davası duruşmada hakim Mehmet Yoylu ile avukat arasında 'etek boyu' tartışması yaşandı. Hakim, kadın avukatın etek boyuna karışıp, tutanak tutmak için fotoğraf çekmeye çalıştı. Hakime kendisinin de sakal bırakamayacağı ihtarında bulunuldu. Bunun üzerine hakim Yoylu sakalını keserek tekrar salona girdi. Hakimin traşı çok işe yaramadı HSK tedbiren Yoylu'yu görevden uzaklaştırdı.

Hakim Mehmet Yoylu'ya avukat tepkileri ise şöyle:

"Madem o kadar atar yapıyorsun hemen kaşları göz arasında gidip sakal neden kesiyorsun be korkak . İstanbul Anadolu 2. İş Mahkemesi"

"İstanbul Anadolu 2.iş mahkemesi hakimi. Yönetmeliğe göre "Hakimler hergün sakal tıraşı olunur ve sakal bırakılmaz" Siz bir kadının etek boyuna bakacağınıza dönüp bir aynaya baksaydınız da sakallarınızı görseydiniz. "Bu ne perhiz , bu ne lahana turşusu" demezler mi adama?"

HAKİMİN İLK SKANDALI DEĞİL

Oda tv'nin haberine göre, Yoylu, daha önce de Türkiye gündemine farklı olaylarla gelmişti. 

Yoylu, Sakarya'da görev yaparken, Balıkesir'e gönderildi. Yargı camiasında Yoylu'nun, Sakarya'da bir kişiye balkondan ateş ettiği için gönderdildiği konuşuluyor. 

2012 yılında Balıkesir Adliyesi'nde görev yaparken, bir avukata yumruk ve tekmeyle saldıran Yoylu, soruşturma geçirmiş, İstanbul Kartal Adliyesi'nde görevlendirilmişti. 

Yoylu'nun saldırdığı avukat olaydan sonra Balıkesir Devlet Hastanesi'ne kaldırılmış, darp nedeniyle başında ve boynunda ezikler, kızarıklıklar tespit edilen, 3 günlük de "iş göremez" raporu verilmişti.

Yargı camiasında konuşulan bir diğer konu ise, Hakim Yoylu'nun, Osmanlı Şeyhülislamlarından olan Ebussuud Efendi'nin hukukçuluğuna sık sık referans verdiği, tanıklara baskı kurmak için Müslümanlık vurgusu yaptığıydı. 

Yoylu'nun cübbesiz duruşmalara çıktığı da konuşulanlar arasında. 

Etiketler :