Günlerdir isyan ediyor: 'Bulsam parasıyla çadır satın alacağım'

Günlerdir isyan ediyor: 'Bulsam parasıyla çadır satın alacağım'
Kahramanmaraş'taki iki büyük depremin ardından Hatay'ın Defne ilçesinde 20 Şubat'ta meydana gelen 6,4'lık deprem bölgede taş üste taş bırakmadı. Günlerdir çadır çağrısında bulunan Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, ''Çadır geliyor ama yetecek kadar gelmiyor. Bulsam parasıyla çadır satın alacağım, sorun hala sürüyor'' dedi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 11 ili birden vurdu. 20 Şubat günü de Hatay'ın Defne ilçesinde saat 20.04'te 6,4 büyüklüğünde, ardından da Samandağ ilçesinde 5,8'lik artçı sarsıntı meydana geldi.

'BİR ÇADIR GÖNDEREMEDİNİZ'

Deprem felaketinin üstünden 21 gün geçerken toplam can kaybı sayısı 44 bin 374'e yükseldi. 5 gün önce "Çadır yok" sözleriyle isyan eden Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, 23 Şubat'ta katıldığı bir canlı yayında afetzedelere ulaştırılamayan yardım konusunda feryat etti. "Vallahi yeter" diyen Güzel, "Bir çadır gönderemediniz. Bunun muhatabı kimse üstüne alınsın. Beni de Silivri'ye atın" ifadelerini kullandı.

defne.webp
Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel

'BULSAM PARAYLA ÇADIR SATIN ALACAĞIM'

Independent Türkçe'ye konuşan Güzel, ilçedeki çadır sorununun devam ettiğini belirterek ''Çadır geliyor ama yetecek kadar gelmiyor. Mesela bir mahalle muhtarına soru sordum. 'Ne kadar verdiler?' dedim. Bana '200' dedi. 'Ne kadar daha ihtiyacın var?' dedim, bir '200 daha' yanıtını verdi. Yani yüzde 50 oranında. Bulsam satın alacağım yani çadır'' dedi.

İbrahim Güzel ayrıca salgın tehlikesi olduğunu söylerken, çadır harici seyyar WC ile duşluk ihtiyaçlarının da devam ettiğini belirtti.

Etiketler :