Geline şiddet uygulayan kayınpeder ve kayınvalide tutuklandı

Geline şiddet uygulayan kayınpeder ve kayınvalide tutuklandı
Muş'un Malazgirt ilçesinde, kayınvalidesi ve kayınpederi tarafından şiddet gören 9 aylık hamile Halise K., kaldırıldığı hastanede doğum yaptı. Halise K

Muş'un Malazgirt ilçesinde, kayınvalidesi ve kayınpederi tarafından şiddet gören 9 aylık hamile Halise K., kaldırıldığı hastanede doğum yaptı. Halise K. ve bebeğinin sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, gözaltına alınan kayınvalide ve kayınpeder tutuklandı.

Olay, önceki gün öğle saatlerinde Malazgirt ilçesine bağlı Akalın köyünde meydana geldi. Hamile Halise K., eşinin evde yokken, tartıştığı kayınpederi Salih ve kayınvalidesi Türkan K. tarafından dövüldü. Komşularının çağırdığı ambulansla Malazgirt Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Halise K., doktorların müdahalesiyle doğum yaptı ve Muş Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Müdürü Bahri Aksoy, anne ile yapılan görüşmelerde, İl Müdürlüğü'ne bağlı Kadın Konuk Evi'nde kalmayı reddettiğini, kendi ailesinin yanına dönmek istediğini belirten Aksoy, "Bu konuda da her türlü yardım sağlanmıştır. Bu arada, adli ve güvenlik açısından da gerekli yaptırımlar uygulanmış. Kadına bu şiddeti yapanlar gözaltına alınıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklanmıştır. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile İl Müdürlüğümüzün avukatına gerekli talimat verilmiş, davaya bizzat müdahil olunması sağlanmıştır. Bundan sonrada anne ve bebeğinin ihtiyaç duyacağı her türlü desteğin yanında psiko-sosyal destekte sağlanacaktır" ifadelerini kullandı.

DHA

Etiketler :