Gaziantep Valiliğinden çöken cami açıklaması

Gaziantep Valiliğinden çöken cami açıklaması
Gaziantep Valiliği, cami inşaatında iskelenin çökmesi sonucu yayınlanan TMMOB raporunun ardından bir açıklama yaptı.

Gaziantep’te merkez Şahinbey ilçesindeki Akkent Camisi inşaatında çöken iskelenin altında kalan ve yaklaşık 33 saatin ardından ulaşılan inşaat mühendisi Korkut Küçükcan yaşamını yitirdi.

Küçükcan’ın ölümünün ardından inşaat alanında teknik incelemelerde bulunup tanıkları dinleyen Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) teknik rapor hazırladı. TMMOB Akkent Camii inşaatının 2012 yılında başlamasına rağmen statik projesi ve ruhsatının bulunmadığını tespit etti.

Gaziantep Valiliği raporun ardından bir açıklama yaptı.

Valilik: Aramalarda aksama olmadı

Olayla ilgili açıklama yapan Gaziantep Valiliği, mühendis Küçükcan’ın aranmasında toplam  bin 80 kişi ve 106 aracın görev yaptığını ve araç ya da iş gücü eksikliği olmadığını belirtti. Valilik, camide uzun süredir herhangi bir inşaat faaliyeti olmadığını ve yaklaşık 6 bin 500 metrekare alanda 40-50 metre yüksekliğindeki ağaç iskelenin 14 Kasım’da çökmesiyle 8-10 metre yüksekliğinde birbirine çivili, yoğun bir iskele enkazı oluştuğu bildirildi.

"Vali teşekkür ve dua amacıyla açıklama yaptı"

Valilik’ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“16 Kasım saat 00.45’te mühendis Korkut Küçükcan’a caminin doğu bölümünde ulaşılmıştır. Korkut Küçükcan’a ilk ulaşan gönüllüler, çevrelerine canlı olduğunu söylemiş, UMKE ekipleri hızla ambulansa ulaştırmış, yapılan ilk tespitte ise vefat ettiği anlaşılmıştır. Valimiz Davut Gül’ün yaptığı konuşma enkazdan sağ çıkarıldığını duyurmak amaçlı değildir. Gece gündüz demeden çalışan, bekleyen, dua eden kişilere yönelik teşekkür amaçlıdır. Olayın seyrine bakıldığında orada bulunan ve konuşmayı dinleyen herkes, gönüllü işçiler tarafından Korkut Küçükcan’ın canlı bulunduğunu duyarak bunu alkışlayan kişilerdir. Patoloji sonuçları kesin ölüm saatini tespit edecektir, ön otopsi sonucunda ölümün baş kısmından aldığı ağır darbe sonucu beyin travmasına bağlı olarak gerçekleştiği ve üzerinden 24 saatten fazla bir süre geçtiği değerlendirilmiştir…

…Bağımsız yargıya güvenerek sonuç beklenecektir. Bazı kesimlerin bu üzücü olayı ideolojik ve siyasi tatmin aracı olarak kullanması en çok merhum Korkut Küçükcan ve ailesini üzecektir. Kazanın meydana gelmesinin sebebi camide inşaatın olması değil, fen ve sanat kaidelerine uygun yapılmamasıdır.” 

Etiketler :