Gazeteci Işıl Özgentürk beraat etti

Gazeteci Işıl Özgentürk beraat etti
Cumhuriyet gazetesi yazarı Işıl Özgentürk, sosyal medyada yaptığı paylaşımlardan dolayı 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla yedi buçuk yıla kadar hapis istemiyle yargılanıyordu. Özgentürk, yargılandığı davadan beraat etti.

İstanbul 28'inci Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Özgentürk, burada görülen ikinci duruşmaya katıldı. Savcı, 5 Aralık 2019'da verdiği mütalaayı tekrar ettiğini belirtti. Mütalaada Özgentürk'ün Twitter üzerinden yaptığı 6 Eylül 2015 ve 4 Nisan 2015'te yaptığı paylaşımlar nedeniyle 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapsi istendi. 

"Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum"

Savunmasını yapan Özgentürk, suçlamaları kabul etmediğini ve barışsever bir insan olduğunu belirterek beraatini talep etti.

Esas hakkında son savunmasını yapan Özgentürk şöyle konuştu:

Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum. İsnat edilen suçlar bana çok ağır gelmektedir. Ben bir yurtseverim. Vatanıma ve milletime bağlı barışsever bir insanım. 50 yıldır gazetecilik yapıyorum. Aynı zamanda 50 yıldır yazarlık ve yönetmenlik yapıyorum. Benim terör örgütüyle hiçbir alakam bulunmamaktadır. Beraatimi istiyorum.

Mesleği, konumu ve kastı birlikte değerlendirildi, beraat kararı verildi

Mahkeme heyeti, Özgentürk'ün savunması üzerine kararını açıklayarak sanığın mesleği, konumu ve kastı birlikte değerlendirildiğinde üzerine yüklenen eylemin kanunda suç olarak tanımlanmamış olduğunu belirterek beraatine karar verdi.

Beraat kararı oy çokluğuyla alındı.

Etiketler :