FETÖ firarisi Zarrab davasında tanık oldu; 17 Aralık kayıtlarını teslim etmiş!

FETÖ firarisi Zarrab davasında tanık oldu; 17 Aralık kayıtlarını teslim etmiş!
ABD'de Hakan Atilla'nın tek başına yargılandığı İran'a yönelik ambargonun delinmesine ilişkin davada 10. duruşmada gerçekleşti. Duruşmada tanık kürsüsüne FETÖ firarisi eski emniyet mensubu Hüseyin Korkmaz oturtuldu. FETÖ...

ABD'de Hakan Atilla'nın tek başına yargılandığı İran'a yönelik ambargonun delinmesine ilişkin davada 10. duruşmada gerçekleşti. Duruşmada tanık kürsüsüne FETÖ firarisi eski emniyet mensubu Hüseyin Korkmaz oturtuldu. FETÖ firarisinin, 17 Aralık soruşturmasına ilişkin bazı belge ve kayıtları yanında kaçırarak, ABD'li yetkililere teslim etmek suretiyle bu ülkeye girdiği öğrenildi.

17-25 Aralık operasyonunu yürüten ekibin koordinatörü olduğunu söyleyen Korkmaz, Reza Zarrab liderliğindeki bir örgütü soruşturmaya başladıklarını ve bu örgütün çatısı altında üç grup daha tespit ettiklerini öne sürdü.

ELİNDEKİ BELGELERİ ABD'Lİ YETKİLİLERE VERMİŞ

Türkiye’den Ağustos 2016’da bir kaçakçı vasıtasıyla çıktığını ve daha sonra ABD Emniyet güçleriyle bağlantıya geçtiğini anlatan FETÖ firarisi, "Onlara elimdeki soruşturma kayıtlarını anlattım. ABD’ye girmemi sağladılar, iner inmez delilleri teslim ettim" dedi.

Korkmaz, Türkiye’de yargılandığı davada, “17/25 Aralık dosyalarında hiç çalışmadım, tek parafım yok, 17 aydır neden tutukluyum?” demişti.

Öte yandan, Reza Zarrab’ın 17-25 Aralık soruşturması sonrasında cezaevinden çıkınca avukatıyla yaptığı yazışmaları, ekran görüntülerini alarak kaydettiği ortaya çıktı. Delil olarak dava dosyasına giren bu görüntülerin, Zarrab Miami’de tutuklandıktan sonra cep telefonundaki resim dosyasından alındığı belirtildi.

Savcı Yardımcısı Sid Kamaraju, davanın geçen haftaki duruşmalarında daha önce mahkemede paylaşılmayan 18-23 Haziran 2014 tarihli yazışmaları delil olarak göstermişti. Cezaevinden çıktıktan sonra Halkbank ile işe kaldığı yerden devam etmek istediğini söyleyen Zarrab, savcılığın bu delillerini “Avukatımla aramda geçen mesajlaşma” diyerek kabul etmişti.

Etiketler :