Erdoğan, davanın sonucunu yanlış açıkladı: Halk TV o davadaki gerçeği açıklıyor!

Erdoğan, davanın sonucunu yanlış açıkladı: Halk TV o davadaki gerçeği açıklıyor!
Erdoğan'ın konuşmasında verdiği örneğin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Halktv.com.tr ÖZEL

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Man Adası para transferi belgelerine yanıt verirken eski bir tartışmayı da gündeme getirdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun dönemin Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki hakkındaki iddialarının asılsız çıktığını ve bu nedenle tazminat ödemeye mahkum olduğunu söyledi.

O DAVAYI KAZANAN KILIÇDAROĞLU OLDU, ÖZHASEKİ PARAYI GERİ YATIRDI

Erdoğan'ın sözlerindeki eksiği Halktv.com.tr doldurdu. Zira Kılıçdaroğlu, mahkemede tazminat ödemeye mahkum edilse de Yargıtay sürecinde davayı nihai olarak kazanmıştı. Özhaseki de davayı kaybedince parayı geri yatırmıştı.

“BAKANIMIZ DA KAZANDIĞI TAZMİNATLARLA VATANDAŞLARIMIZA BOL BOL SUCUK EKMEK DAĞITTI”

Erdoğan bugün yaptığı açıklamada, "Şu andaki çevre ve şehircilik bakanımızın, belediye başkanı olduğu dönemde saçma sapan iddiaları ortaya attı, arkadaşımıza sürekli tazminat ödemek zorunda kaldılar. Bakanımız da kazandığı tazminatlarla vatandaşlarımıza bol bol sucuk ekmek dağıttı." dedi.

YARGITAY'DAKİ NİHAİ KARAR İLE KILIÇDAROĞLU KAZANDI

Ancak gerçeğin öyle olmadığı ortaya çıktı. Zira, Kılıçdaroğlu Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin, “Kişilik haklarına saldırdığı” gerekçesiyle açtığı ve yerel mahkemede kaybettiği davayı, Yargıtay’ın nihai kararıyla kazandı.

Etiketler :