Deprem yardımlarında Diyanet parmağı

Deprem yardımlarında Diyanet parmağı
Türkiye Başkonsolosluğu’nun Türkiye Diyanet Vakfı’na bağış çağrısının ardından tartışma yaratabilecek bir çağrı da Almanya’dan geldi. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, Diyanet İşleri Vakfı’yla paydaş olduklarını, bugüne dek 3 milyon euro toplandıklarını belirterek yardım çağrısında bulundu.

Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu'nun, Kahramanmaraş depreminin ardından depremzedelere yardım için İtalya vatandaşlarına Türkiye Diyanet Vakfı'na bağış yapma çağrısı tartışılırken bu kez bir yazı ortaya çıktı. Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, Almanya’da Dini Danışma Kurulu Başkanlıklarına yolladıkları yazıda Diyanet İşleri Vakfı’yla paydaş olduklarını, 3 milyon euro toplandıklarını belirterek yardım çağrısında bulundu.

Türkiye'nin Milano Başkonsolosluğu'nun, Kahramanmaraş depremlerinin ardından depremzedelere yardım için İtalya vatandaşlarına Türkiye Diyanet Vakfı'na bağış yapmaları çağrısında bulunması tartışma konusu olmuştu.

‘3 Milyon Euro toplandı’

Almanya’da Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Dini Danışma Kurulu Başkanlıklarına 6 Şubat 2023 tarihinde 'Türkiye Depremi Yardım Kampanyası' konulu bir yazı yolladı.

Yazıda Türkiye’nin yaşadığı acıyı Almanya’daki Türk toplumu olarak derinden yaşadıklarını ve paylaştıkları belirtilerek “Ülke içi resmi ve gönüllü kuruluş ve kişilerin mağdurlara bu zor ve çaresiz anlarında yardım etmek ve kayıpları aza indirgemek için harekete geçmiş olmaları afetzedeler adına bir tesellimizdir” denildi.

Yazıda DİTİB olarak bir yardım kampanyası başlattıklarına değinilerek “Arzu edenler DİTİB derneklerimize giderek din görevlileri, dernek yöneticileri veya aşağıda belirtilen deprem bağış hesabına yardımlarını bizzat yatırarak bağışta bulunabilirler. Başlatılan kampanyamız neticesinde şuana kadar 3 milyon euro toplanmıştır” ifadeleri kullandı ve yardım kampanyasının sürdüğü vurgulandı.

‘İşleyişi zorlaştırır’

Yazıda deprem bölgesinde ortak paydaşlarının Diyanet Vakfı ve ilgili kanalları olduğunun altı çizilerek şu ifadeler yer aldı:

“Bu süreçte para yardımı dışında toplanan yardımların yerelde organizasyonu zorlaştığı bilgisi yetkililer tarafından ifade edilmektedir. Deprem bölgesinde ihtiyaç olan her türlü malzeme tarafından tedarik edilebilmekte ve hızlıca depremzedelere ulaştırılabilmektedir. Burada toplanan malzemelerin kalite standartları ve ulaşım zorlukları hasebiyle bu tür yardımlar elde kalmakta, ulaştırması zor olmakla ve deprem bölgesindeki işleyişi zorlaştırmaktadır.”

‘Diyanet Vakfı’na destek verilmesi amaçlanıyor’

DİTİB Genel Merkezi tarafından yardımların dağıtılması amacıyla bir ekip oluşturularak Türkiye Diyanet Vakfı’nın çalışmalarına destek verilmesinin amaçlandığı anlatılan yazıda özetle “Herkes müsterih olsun, yaraların sarılması için Türkiye Diyanet Vakfı ile iletişim halindeyiz. Biz büyük bir camiayız” sözleri kaydedildi.

belge1.jpegbelge2.jpeg

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :