Deprem Türkiye'yi Dolaşıyor

Deprem Türkiye'yi Dolaşıyor
AFAD'ın geçtiği son dakika verisine göre, Van'ın Tuşba ilçesinde saat 14.04'te 4.7 büyüklüğünde ve 7 kilometre derinliğinde bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi ise depremin büyüklüğünü 4.6 olarak kayıtlara geçti.

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre Van'ın Tuşba İlçesinde bulunan Van Gölü'nde saat 14:04 sıralarında 4,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Depremin derinliği 7 km olarak açıklandı.

VALİLİK VE AFAD AÇIKLAMA YAPTI

Van Valiliği ve AFAD İl Müdürlüğünün sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalarda, şu ana kadar depremle ilgili bir olumsuzluğun yaşanmadığı bildirildi.

Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Van Gölü merkezli 4,7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelerimize göre herhangi bir can ve mal kaybı olmamıştır. Ekiplerimiz taramalarını sürdürüyor. Geçmiş olsun, Allah beterinden korusun." ifadesine yer verildi.

AFAD İl Müdürlüğünün açıklamasında da "Depremin ardından saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız." denildi.

ÇATLAKLAR OLDU

Merkez üssü Van'ın Tuşba ilçesi olan deprem, özellikle Erciş ilçesinde paniğe neden olurken, Bedrettin Dalan Caddesi üzerinde inşaat halinde olan ve giriş katları faaliyete sokulan 3 katlı bir binada çatlaklar oluştu. Binanın alt katında bulunan otogaleride meydana gelen çatlaklar dikkat çekerken, halk, 23 Ekim 2011'de 7.2 büyüklüğündeki depremi hatırlattığı için panik yaşadıklarını söyledi.

deprem.jpg

İSTANBUL VE MUĞLA DA SALLANDI

Dün akşam saatlerinde ise merkez üssü İstanbul'un Silivri ilçesi ile Muğla'nın Dalaman ilçesinde 3,3 ve 3,5 büyüklüğünde iki deprem meydana gelmişti.

Etiketler :