Denizde insanlık dramı: Şişme botla Yunanistan'a geçmeye çalışan mülteciler ölümle burun buruna

Mültecilerin Avrupa'ya akın etmeye başlamasının ardından yaşanan görüntüler, insanlık dramını gözler önüne seriyor. Son olarak Çanakkale'den Yunanistan'a şişme botla geçmek isteyen bir grup mülteci ölümle burun buruna geldi.

Sınır kapılarında ve Ege Denizi'nde insanlık dramı yaşanıyor. İdlib'de 33 askerimizin şehit olduğu saldırının ardından basın yoluyla duyurulan 27 Şubat gecesi mülteciler için 'açık sınır' politikasının başlamasıyla birlikte on binlerce mülteci sınır kapılarına ve Ege kıyılarına yöneldi.

Günlerdir sınır kapısında bekleyen ve Yunan sınır polisinin gaz ve ses bombalı müdahalesine maruz kalan mültecilerin yanısıra plastik botlarla Ege'den Yunanistan'a geçmeye çalışan mülteciler de boğulma tehlikeleri atlatıyor.

BM verilerine göre 2014-2018 yılları arasında Akdeniz'de 15 bin 839 mülteci boğularak yaşamını yitirdi. Canları pahasına Avrupa'ya geçmek isteyen mülteciler, her an ölümle burun buruna geliyorlar.

Eksi 5 derecelik havada yüzerek kıyıya çıktı

Çanakkale'nin Ayvacık kıyısından şişme botla Yunanistan'a bağlı Midilli Adası'na geçmek isteyen 35 kişilik mülteci grubu sahil güvenlik ekipleri tarafından boğulmaktan son anda kurtarıldı. Batmak üzere olan plastik bottan atlayan bir mülteci ise -5 derecelik havada yüzerek kıyıya çıktı. 

İlgili Haberler
Etiketler :