Danıştayın yeni başkanı belli oldu

Danıştayın yeni başkanı belli oldu
Danıştay Başkanlığına görev süresi dolan Zerrin Güngör'ün yerine 8. Daire Üyesi Zeki Yiğit seçildi.

Danıştayın 24'üncü başkanı olan Yiğit 4 yıl bu görevi sürdürecek. Öte yandan; 31 Mart yerel seçimlerinde YSK'de görev yapan heyette bulunan Yiğit, İstanbul seçimleri yenilensin diyen 7 hakimden biriydi. Yiğit ayrıca, 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşen referandumda mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması kararının da mimarlarından biriydi.

Zeki Yiğit'in Danıştaydaki odasında 2012'de dinleme cihazı bulunmuştu. "FETÖ"ye yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan bir Danıştay Tetkik Hakimi, dinleme cihazını koyduğu gerekçesiyle yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 7 gün hapis cezasına çarptırılmıştı.

Danıştayın yeni başkanı Zeki Yiğit kimdir?

İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden 1987 yılında mezun olmuştur. 1988 yılında hakim adayı olarak göreve başlamış, çeşitli ilçelerde hakimlik ve savcılık yaptıktan sonra Adalet Bakanlığında görev alarak sırasıyla Adalet Müfettişliği, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2011 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine seçilmiştir. 2013 yılı itibarıyla Yüksek Seçim Kurulu üyesi olarak göreve geldi. Yiğit, 7 Mayıs 2020 tarihinde görev süresi dolan Zerrin Güngör yerine Danıştayın 24'üncü başkanı olarak seçildi.

Etiketler :