'Cübbeli Ahmet'in Hiranur Vakfı'ndaki görüntüleri çıktı: Kızını evlendiren Gümüşel'i öve öve bitiremedi

'Cübbeli Ahmet'in 6 yaşındaki kızın evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılmasıyla gündeme gelen Hiranur Vakfı'ndaki görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde 'Cübbeli Ahmet', kızını 6 yaşında evlendiren vakfın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'i övdüğü görülüyor.

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'yi 6 yaşında imam nikahı ile 'evlendirilmesi' gündemdeki yerini koruyor.

Son olarak Hiranur Vakfı'nın İsmailağa Cemaati ile ilişkisini gösteren video ortaya çıktı. Görüntülerde 'Cübbeli Ahmet' olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'nün Hiranur Vakfı'nda Yusuf Ziya Gümüşel'i övdüğü görüldü.

Gazeteci Mustafa Hoş, Ahmet Mahmut Ünlü'nün, Hiranur Vakfı'ndaki görüntülerini paylaştı. Hoş'un, "Cübbeli Hiranur Vakfı’nın medreselerin ve faaliyetlerin İsmailağa kurucusunun kerameti olduğunu da söylüyor. Mucize ile eş tutuyor. Hiranur Vakfı ve medresesi için şöyle dua ediyor" notuyla paylaştığı videoda Cübbeli "Hep ortağız" diyor ve Gümüşel'i övüyor. Cübbeli konuşmasında dua ediyor ve "Cennetin anahtarı alimlere nasip olur, bütün kilitleri onların lideri açar" diyor.

Etiketler :