Çocuğa istismarla ilgili Koca duyurdu: Kemik yaşına soruşturma

Çocuğa istismarla ilgili Koca duyurdu: Kemik yaşına soruşturma
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 6 yaşındaki H.K.G'nin cinsel istismar skandalıyla ilgili doktorun kemik yaşıyla ilgili düzenlediği rapora ilişkin soruşturma açtıklarını bildirdi.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındaki kızını ‘imam nikahıyla evlendirmesi’ gündemdeki yerini korurken yeni bir gelişme yaşandı. Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “6 yaşındaki çocuğun evlendirildiği olayda doktorun kemik yaşı raporuyla ilgili de soruşturmamızı açtık" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Covid-'dan eczanelerde yaşanan ilaç sıkıntısına pek çok konu hakkında açıklamalarda bulunan Koca, BirGün'ün ortaya çıkardığı Hiranur Vakfı'nın kurucularından Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'nin 'evlendirildiği' ve cinsel istismara maruz bırakıldığı skandala da değindi. Koca, doktorun kemik yaşıyla ilgili düzenlediği raporun sorulması üzerine, bu konuyla ilgili soruşturma açtıklarını ifade etti.


Ne olmuştu?

6 yaşında evlendirilerek cinsel istismara maruz bırakılan H.K.G, 2012 yılında 14 yaşındayken rahatsızlandığında doktora götürülmüş, anne Fatma Gümüşel çocuğun 'evli olduğunu' ağzından kaçırmıştı. Çocuğu muayene eden doktor, H.K.G’nin istismara maruz bırakıldığını anlamış ve durumu polise bildirmişti.
Olay yargıya intikal etmiş ve soruşturma başlatılmış, savcı H.K.G’nin yaşının tespiti için ‘kemik testi’ istemişti. Teste o dönem 14 yaşında olan H.K.G.’nin yerine 21 yaşındaki başka bir kadın sokulmuş, savcı durumdan testi kabul etmiş ve dosyayı kapatmıştı.

yusuf-ziya-gumusel1.jpg

Kaynak:AA

Etiketler :