CHP'li Öztunç: RTÜK görevini sadece ceza yazmak olarak görüyor

CHP'li Öztunç: RTÜK görevini sadece ceza yazmak olarak görüyor
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Halk TV'nin kablolu yayın için yaptığı 9 başvurunun da reddedilmesini değerlendirdi. Öztunç, "Halk TV çok izleniyor. Bu baskıya rağmen gazetecilik yapıyor. Bunun yapılmasını değil arzuhalci istiyorlar. " dedi.

Halk TV'nin RTÜK'e 2 yılda 9 kez yaptığı kablolu yayın başvurusu 9 kez reddedilirken 14 kez ceza kesildi. Halk TV'de Özlem Gürses ile Hafta Sonu Ana Haber'e katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"Bahane üretiyorlar"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ise, "RTÜK 6112 sayılı yasaya göre hareket etmesi gerekiyor. Şu anki yönetim bu yasaya bakmıyor, hükümetin sopası olmakla görevli. RTÜK görevini sadece ceza yazmak olarak görüyor. Denetlemek görevi doğru, başka bir görevi daha var. Yayıncı kuruluşların yaşamasını sağlamak, ticari haklarını korumak da bir görevidir. Siz kablo için başvuruyorsunuz, neredeyse iki ayda bir başvurunuz reddedilmiş." dedi.

Öztunç şöyle dedi:

Bahane üretiyorlar. Eksik evrak diyor. Eksik evrak tamamlanıyor bir başka eksik evrak diyor. RTÜK yasasının bir an önce değişmesi gerekiyor. RTÜK'ün içerisindeki AKP-MHP bloğu iyi niyetli değil. Eğer gerçekten tarafsız bir görev yapılsa bazı kanallar bizlere her türlü hakareti yapıyorlar. Yalan haberler yazılıyor. Cevap haklarımız kullandırılmıyor. Çıkıyorlar onlara ceza kesmiyorlar ama Halk TV'ye kesiyorlar. Çünkü Halk TV çok izleniyor. Bu baskıya rağmen gazetecilik yapıyor. Bunun yapılmasını değil arzuhalci istiyorlar. 

 

Etiketler :