CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu iç tüzük değişikliğini protesto etti.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu iç tüzük değişikliğini protesto etti.
Meclis'teki iç tüzük görüşmelerini protesto eden Sezgin Tanrıkulu, kürsüye daha önce verdiği 3 kilometre uzunluğu olan kanun teklifleri ile geldi.

Meclis'teki iç tüzük görüşmelerini protesto eden Sezgin Tanrıkulu, kürsüye daha önce verdiği ve görüşülmeyen kanun teklifleriyle geldi.

CHP'li Tanrıkulu iç tüzüğün 37. maddesi uyarınca Genel Kurul gündemine doğrudan alınması istemiyle Belediye Gelirleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi hakkında konuşmak için TBMM Genel Kurulu'nda söz aldı.

Tanrıkulu İç Tüzük değişikliğini böyle protesto etti

CHP Genel Başkan Yardımcsı Sezgin Tanrıkulu İç Tüzük değişikliğini böyle protesto etti

Publié par HALK TV sur mardi 25 juillet 2017

Tanrıkulu, kürsüye iç tüzük ile milletvekillerinin konuşma hakkının kısıtlandığına yönelik olarak daha önce verdiği ve kabul edilmeyen kanun teklifleri ile geldi. Bunun üzerine TBMM Başkanvekili Ahmet Aydın oturuma ara verdi. Tanrıkulu, bir süre Başkanvekili Ahmet Aydın'ı kürsüde bekledi ve verdiği kanun teklifi listesini kürsüye milletvekilleri yardımıyla taşıdı.

İç Tüzük değişikliğini protestosu

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İç Tüzük değişikliğini protesto için kabul edilmeyen kanun tekliflerini rulo yapıp mecliste açtı, ortaya bu görüntüler çıktı...

Publié par HALK TV sur mardi 25 juillet 2017

Oturumu açan Başkanvekili Aydın, görüntünün hoş olmadığını ve bu tür görüntülerin bir daha tekrarlanmamasını söyledi.

Tanrıkulu, iç tüzüğün kendilerine verdiği hakla konuştuklarını belirterek, konuşmalarının kanun içeriği dolayısıyla iktidar partisi milletvekillerine rahatsızlık verdiğini söyledi. Tanrıkulu, kendisinin 24 Eylül'de Diyarbakır Cezaevi'nin müze olması gibi kanun tekliflerini getirdiğini hatırlattı.

Tanrıkulu'nun kanun teklifi yine gündeme alınmadı.

Etiketler :