CHP İstanbul İl Başkanlığı için adı geçen Çetin Soysal: Ben değil, Biz....

CHP İstanbul İl Başkanlığı için adı geçen Çetin Soysal: Ben değil, Biz....
CHP İstanbul İl Başkanlığı için adı kulislerde geçen CHP PM üyesi Çetin Soysal, "Hiç kimsenin dışlanmadığı, herkesin kucaklandığı bir il yönetimi kurulmalı” dedi. Soysal, İstanbul’da CHP’nin 2019 seçimlerine...

CHP İstanbul İl Başkanlığı için adı kulislerde geçen CHP PM üyesi Çetin Soysal, "Hiç kimsenin dışlanmadığı, herkesin kucaklandığı bir il yönetimi kurulmalı” dedi. Soysal, İstanbul’da CHP’nin 2019 seçimlerine kilitlenmesi gerektiğini vurguladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile geçen hafta  görüştükten sonra sessizliğe bürünen Soysal, İstanbul İl Başkanlığı konusundaki sessizliğini bozdu. CHP İstanbul’da partinin örgütsel dayanışma ve kucaklaşmaya ihtiyacı olduğuna dikkat çeken Soysal, “2019 seçimlerine hazırlıklı olmak için, İstanbul İl Kongresi’ne birlikteliğe ihtiyaç var. Ülkemizin geldiği bu noktada hiç kimsenin kıyı da köşede kalması hakkı yoktur. Elbirliği ve güçbirliği içinde İstanbul’da il kongresi yapılmalı” dedi.

ADAYA HER TÜRLÜ DESTEK VERİLMELİ

CHP İstanbul Kongresi’nin CHP’nin Türkiye’ye bir mesaj vermesi gerektiğini ifade eden Soysal, "Örgüt parti içindeki çekişmelerden yorgun düştü. Partinin bu yüzden bir an önce birliğini, bütünlüğünü ve dayanışma içinde iktidara yürüyüşünü başlatacak bir anlayışın hakim kılınması lazım. Bunu yaparken ‘ben’ değil, ‘biz’ diyebileceğimiz bir anlayışla hareket edecek bir adaya her türlü desteği vermeye hazır olmalıyız. Ben Çetin Soysal, olarak bu anlayışla hareket edeceğim" bilgisini verdi.

"BİRLEŞTİRİCİ GÜÇ OLMALI"

İstanbul’da kazanan ve kaybedenin olmadığı bir kongrenin yapılması gerektiğini vurgulayan Soysal, "Parti bir an önce 2019 seçimlerine kilitlenmeli. Hedeflerini buna göre kurmalı. Bunun sağlanması için İstanbul’da kazanan ve kaybedenin olmadığı bir kongre yapılmalı. Kazanan CHP olmalı" görüşünü aktardı.

Son referandumda İstanbul’da yüzde 52 ‘hayır’ oyunun çok önemli olduğuna dikkat çeken Soysal, "İstanbul’da yeni dönemde, 'hayır' bileşenlerinin, birleştirici gücü CHP olmalı. Tüm seçmenlerin ve yurttaşların hakkını ve hukukunu koruyacak bir yapı kurmalıyız. Bunu yaparken kimseyi dışlamayacağız. İmam Hatipli de bizim insanımız, kolejli de bizim insanımız" yaklaşımı içinde hareket edilmesi gerektiğini vurguladı.

"İSTANBUL İÇİN HAYIRLI UĞURLU OLSUN"

Ankara’da Kılıçdaroğlu’nun ilçe başkanlarıyla yaptığı zirvede demokratik yarış kararının çıkması hakkında ise Soysal, “İstanbul için hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Etiketler :