İstanbul Havalimanı'nda Akıl Almaz Görüntüler! Bir Valizin İçinde Ele Geçirildiler: Litresi Tam 10 Milyon Dolar!

İstanbul Havalimanı'nda valizinde 500 adet akrep, örümcek, tarantula bulunan bir kişi gözaltına alındı. Endemik türdeki hayvanların zehrini yurtdışına çıkarmaya çalışan Profesör Lorenzo Prendini suç üstü yakalandı. İlaç yapımında kullanılan zehrin litresi ise 10 milyon dolar.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda, Türkiye'de bulunan ve yurt dışına çıkarılması yasak olan bazı endemik türdeki zehirli hayvanların DNA bilgilerinin kopyalandığı ve zehirlerinin sağılma yöntemiyle biriktirilerek ilaç yapımında kullanıldığını tespit etti.

1.jpg

500 AKREP, 88 ŞİŞE SIVI, PROFESÖR GÖZALTINDA

Ekipler, dün İstanbul Havailmanı'nda yaptıkları operasyonda, takibe alınan bir şüphelinin valizinde 58 adet poşet içerisinde yaklaşık bin 500 adet akrep, tarantula, örümcek gibi çeşitli zehirli hayvanlar ile 88 şişe içerinde sıvı madde ele geçirdi.

istanbul-amerikali-profesore-endemik-53044.jpg

PROFESÖR GÖZALTINDA!

İstanbul Havalimanı'nda düzenlenen operasyonda Amerika'nın New York kentinde müze müdürü olan Profesör Lorenzo Prendini İstanbul Havalimanı'nda suçüstü yakalandı.

2.jpg

LİTRE DEĞERİ 10 MİLYON DOLAR

Yapılan araştırmalarda akrep zehirlerinden elde edilen 1 litre ilacın piyasa değerinin yaklaşık 10 milyon dolar olduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Kaynak:DHA