ÇHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Gökmen Yeşil: Nuriye ve Semih davasını yüzlerce avukatla beraber savunacağız

ÇHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Gökmen Yeşil: Nuriye ve Semih davasını yüzlerce avukatla beraber savunacağız
ÇHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Gökmen Yeşil, 188 gündür açlık grevinde olan eğitim emekçileri Nuriye gülmen ve Semih Özakça'nın avukatlarının davaya iki gün kala gözaltına alınmasına dair Halk TV'ye konuştu.

ÖZEL HABER: YİĞİT ORCAN

188 gündür açlık grevinde olan eğitim emekçileri Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın avukatlarının da içinde bulunduğu 18 avukat, bugün yapılan polis baskınıyla gözaltına alındı.

14 Eylül’de görülecek olan duruşmaya sadece iki gün kala eğitimcilerin avukatlarının gözaltına alınmasına dair Halk TV'ye konuşan ÇHD İstanbul Şube Başkanı Avukat Gökmen Yeşil baskının sebebinin Nuriye ve Semih davası olduğunu, bunu polislerin de açıkça söylediğini ifade etti.

Gözaltına alınan meslektaşlarının ÇHD üyesi ve yöneticileri olduğunu belirten Yeşil, sözlerine şunları ekledi:

"Sadece ÇHD açısından değil, bu baskının avukatları sindirecek bir yönü bir gücü olamaz. Çünkü ÇHD, diğer hukuk kurumları ve yüzlerce meslektaşımızla beraber Nuriye ve Semih dosyasına yetki belgesi sunmuş durumda. Biz iki gün sonra Ankara’da olacağız ve Nuriye Semih davasını yüzlerce avukatla beraber savunacağız."

"BU SALDIRININ BOŞA ÇIKACAĞINI BİLİYORUZ"

Gözaltına alınan avukatların Ankara ve İstanbul'da olduğunu belirten Yeşil, Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne gittiklerini ve bir saati aşkın süredir gözaltındaki meslektaşlarıyla görüşemediklerini belirtti.

Baskının hukuksuz ve maddi dayanaktan yoksun olduğunu işaret den Yeşil, "Dediğimiz gibi tümüyle savunma hakını kısıtlamaya ve avukatları sindirmeye yönelik bir girişim. Bunun anlamsız ve faydasız bir girişim olduğunu onlara göstereceğiz. Yapılan operasyon her yönüyle hukuksuzdur. Gözaltına alınan meslektaşlarımız her gün adliye ve emniyet müdürlüğündeler. Bir gün önce de yine aynı polislerle çeşitli gözaltı takipleri için beraberdiler. Meslektaşlarımız bir savcılık davetiyle ifadeye çağırılabilirlerdi, bilgilerine başvurulabilirdi. Yine savcının ve baro görevlisinin iştirakıyla ofislerinde gündüz olağan bir vakitte arama yapılabilirdi; bunun önünde hiç bir engel yok. Ancak sabaha karşı 5 sıralarında yapılan polis baskınlarıyla terör operasyonu havası yaratılmaya çalışılıyor. Ama daha önce 11 çelik kapı yalanında olduğu gibi bununda tümüyle boş ve çarpıtma bir operasyon olduğu ortaya çıkacaktır. Meslektaşlarımızı da Nuriye ve Semih’i de sahipleneceğiz. Bu nedenle demokrasiden, hak ve özgürlüklerden yana olan tüm meslektaşlarımızı hem gözaltındaki avukatları sahiplenmeye hem de Nuriye ve Semih duruşmasına sahip çıkmaya davet ediyoruz." dedi

Etiketler :