Cem Garipoğlu'nun mezarı açılmayacak

Cem Garipoğlu'nun mezarı açılmayacak
2009 yılında meydana gelen Münevver Karabulut cinayetinde katil Cem Garipoğlu'nun intihar etmediğini savunarak mezarının açılmasını isteyen babanın talebi kabul edilmedi.

Türkiye’yi sarsan Münevver Karabulut cinayetinin üzerinden 13 yıl geçti. Hâlâ sıcaklığını koruyan cinayetle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Cezaevinde 8 yıl önce intihar ettiği iddia edilen katil Cem Garipoğlu'nun ölmediğini, 'kaçırıldığını' öne süren Münevver Karabulut’un babası Süreyya Karabulut suç duyurusunda bulunmuştu. Baba Karabulut, Garipoğlu’nun ‘kaçmış ve kaçırılmış olması' ihtimali üzerine mezarının açılmasını talep etmişti.

Sabah'ta Gül Kireklo'nun haberine göre Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, ölen şahıstan alınan DNA profili ile Cem Garipoğlu'nun anne ve babasından alınan DNA örnekleri arasında yüzde 99.99 uyum olduğunu belirterek kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Bu kararla Garipoğlu'nun mezarının açılmayacağı belirtildi.

Baba Karabulut: Şüphem dinmiyor

Suç duyurusunun reddedilmesiyle ilgili baba Karabulut "Avukatımız elinden geleni yaptı. Ama bu derin şüphe hala içimde. Cesedini görseydim ikna olurdum. Ama olay tarihinde sadece fotoğraflarını gösterdikleri için bu şüphem dinmiyor. Mücadelemizi verdik, vereceğiz" dedi.

'İntihar' denildi

Türkiye'yi sarsan Münevver karabulut cinayeti 3 Mart 2009'da Cem Garipoğlu tarafından gerçekleştirildi. Cem Garipoğlu, Münevver Karabulut'un cansız bedenini parçalara ayırarak bir bavul ve gitar çantası içinde Etiler'deki çöp konteynerine attı. Cinayetten sonra 197 gün bulunamadı. Teslim olduktan sonra da yargılandığı Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi, 18 yaşından küçük olduğu için Cem Garipoğlu'nu en ağır ceza olan 24 yıl hapisle cezalandırdı. 10 Ekim 2014’te tek başına kaldığı koğuşta cansız bedeni bulundu. Garipoğlu’nun intihar ettiği kaydedildi.

Kaynak:halktv.com.tr

Etiketler :