Aybimaş Market'ten BİM Market'e tehdit

MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye yanıt veren BİM CEO’su Galip Aytaç’a tehditler devam ediyor. Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu’nun ardından Kırıkale’de faaliyet gösteren Aybimaş firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayan, Aytaç’ı tehdit etti. Ayan, “Kardeşlerimiz ona haddini bildirecek” ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin zamların sorunlusu olarak zincir marketleri sorumlu tutmasının ardından BİM CEO’su Galip Aytaç ile başlayan gerilim katlanarak devam ediyor.

Aytaç, Ekmek Üreticileri Federasyonu Başkanı Murat Kavuncu’nun “Yavrum, seni o mağazalarınla beraber alır, aldığın yere sokarız” tehdidinin ardından bir tehditte Aybimaş Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Ayan’dan geldi.

Ramazan Ayan, konuşmasında şunları belirtti:

"BİM'in CEO'su denilen Cino devlet büyüklerimize büyük bir hadsizlik yapmıştır. Bu hadsizliğinin karşılığını elbette görecek. Kardeşlerimiz ona haddini bildirecektir. Bizde Kırıkkale de AYBİMAŞ ailesi olarak BİM'lerin kapatılması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. BİM'in CEO'su denilen Cino bugün devlet büyüğümüze böyle bir hadsizlik yapmasının kudretini nerden buldu. Bunu kim bu kadar büyüttü. Bunu büyütenler, bunun başındakileri ve işbirliklerinin hepsine haddini bildireceğiz."

Ne olmuştu?

AKP iktidarının politikaları sebebiyle Türk halkı, alışveriş sepetini dolduramaz oldu. Temel gıda maddeleri TÜİK’e göre bile en fazla zamlanan ürünler oldu.

İktidarın ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de zamların faturasını zincir marketlere kesti. Bahçeli, marketlerin ‘FETÖ’ ile iltisaklarının araştırılmasını istedi.

BİM CEO’su Galip Aytaç, Bahçeli’nin söylediklerine yanıt verdi. Aytaç, “Bu ülkenin güzel insanları sizlerin yalanlarına hiçbir şekilde itibar etmediler” dedi. MHP’li isimlerin hedef almasının ardından ŞOK Marketler Yönetim Kurulu da, Aykaç’ın Perakendecileri Derneği başkanlığından istifa etmesini istedi.

Aykaç, “Sayın Devlet Bahçeli’nin hassasiyet gösterdiğini de üzülerek izledim. Maksadım asla kendisini kırmak değildi. Kusura bakmasınlar lütfen” diyerek Perakendecileri Derneği başkanlığından istifa etti.

Etiketler :