Beşiktaş Belediyesi'nin eski yönetimine operasyon: 16 gözaltı

Beşiktaş Belediyesi'ne 'çıkar amaçlı örgüt kurma', 'rüşvet alma', 'irtikap' suçlarından düzenlenen operasyonda eski belediye başkan yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi dahil 16 şüpheli gözaltına alındı. Eski belediye başkanı Murat Hazinedar'ın arandığı öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişleri, Beşiktaş Belediye Başkanlığı, eski belediye başkanı olan Murat Hazinedar dönemini (2014-2018) denetledi. Denetim neticesinde hazırlanan rapor İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderilerek suç duyurusunda bulunuldu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında şikayetçi sıfatı ile 15 kişinin, tanık sıfatı ile 47 kişinin ifadesi alındı. İfadelerin ardından Murat Hazinedar, dönemin başkan yardımcısı Hüseyin Avni Sipahi, dönemin meclis üyesi Çetin Kırışgil, Sipahi'nin şoförü Davut Koçlu hakkında 31 Ocak 2018 ile 30 Haziran 2018 tarihleri arası için teknik takip başlatıldı.

Yapılan incelemeler sonucu, İstanbul ilinde ikamet eden 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Düzenlenen operasyonda ise 16 şüpheli gözaltına alınırken, eski başkan Murat Hazinedar adresinde bulunamadı. Şüphelilere isnat edilen suçlar ise şöyle: Çıkar amaçlı örgüt kurmak, rüşvet alma ve irtikap. Ayrıca Hazinedar için yakalama kararı çıkarıldığı öğrenildi.

4 yıl görev yaptı

Hazinedar, 2014'te CHP Parti Meclis Kararı ile Beşiktaş Belediye Başkanlığı’na aday gösterildi ve Mart 2014 Yerel Seçimleri’nde Beşiktaş Belediye Başkanlığı'na seçildi. Hazinedar, 4 Ocak 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırıldı. Yaklaşık dört yıl sonra, Hazinedar hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Beşiktaş Belediyesi'nden yapılan açıklamada şöyle denildi:

whatsapp-image-2022-12-13-at-14-32-24-001.jpeg

Kaynak:DHA

Etiketler :