Barış Atay: Ölüm tehdidinde bulunan kişi hakkında 'kovuşturmaya yer yoktur' kararı çıktı

Barış Atay: Ölüm tehdidinde bulunan kişi hakkında 'kovuşturmaya yer yoktur' kararı çıktı
TİP miletvekili Barış Atay'ın kullandığı araca, lastik bijonları gevşetilerek sabotaj düzenlenmişti. Barış Atay, olayın detaylarını Halk TV'de anlattı.

halktv.com.tr Haber Merkezi

Türkiye İşçi Partisi (TİP) milletvekili Barış Atay, sabotaj girişimini Halk TV'de Şule Aydın'a anlattı. Atay, ayrıca 1 Mayıs'ta DİSK önünde yaşanan arbede sırasında gelen ölüm tehdidine 'kovuşturmaya yer yoktur' kararı çıktığını söyledi.

Olay nasıl gerçekleşti?

"Hatay'da parti faaliyetlerinde kullandığımız bir aracımız var 2018'den bu yana. Ben ve ilçe başkanı arkadaşım kulanıyor. Yine rutin bir gezi için ben başka bir ilçedeydim diğer arkadaş da sesleri farkedip servise çekiyor. Servis elemanı bu tekerleği sabit tutan beş bijonun gevşetildiğini, bunun normal bir şekilde olamayacağını söylüyor."

"İçişleri Bakanlığı ve Emniyet'in soruşturması başlatması gerekir"

"Suç duyurusunda bulunduk. Üzücü olan durum yalnızca siyasi kimliği olan birinin değil, bir yurttaşın arabasına sabotaj girişimi yapma ihtimalinin olması. Bölgesel bir sorun mudur, Türkiye siyaseti ile ilgili bir durum mudur yoksa adli bir durum mudur bilmiyorum.İçişleri Bakanlığının Emniyet'in soruşturma başlatması gerekir. 

 

"Hamdolsun ki Barış Atay'ı vuracağım" diyen kişiye kovuşturmaya yer yoktur kararı çıktı"

Biz 1 Mayıs'ta DİSK önündeki arbede sırasında özellikle benim hakkımda yapılan, ölüm tehditleriyle ilgili yaklaşık 40 hesap ile ilgili suç duyurusunda bulunuldu. "

Ben bizzat valiyi kendim bilgilendirdim. Hala kim olduklarıyla ilgili bir bilgi yok. 1 Mayıs'ta ölüm tehdidinde bulunan "Hamdolsun ki Barış Atay'ı vuracağım" diyen şahıs hakkında yapılan suç duyurusu bugün savcılık tarafından kimliği ve adresi tespit edilemediği için kovuşturmaya yer yoktur kararının çıktığını öğrendik. 

Etiketler :