Antalya'da sel: 1 kişi yaşamını yitirdi

Antalya'da sel: 1 kişi yaşamını yitirdi
Antalya'nın Finike ve Kumluca ilçelerinde dün akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur sele döndü. Çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, köprüler yıkıldı, yollar göle döndü. Sel sırasında kalp krizi geçiren bir yurttaş yaşamını yitirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Antalya'da iki ilçe sel sularının altında kaldı. Antalya Valisi Ersin Yazıcı, "1 vatandaşımız su altında kalan serasına kontrole gittiğinde kalp krizi geçirdi. Hastaneye götürülen vatandaşımız ne yazık ki vefat etti" dedi. Finike ilçesinde yaşanan sel felaketinden sonra 3 gün çeşme suyu kullanılmaması için duyuru yapıldı.

10 köprü hasar gördü

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, gece 01.15 suralarında 473 ihbar yapıldığını hatırlattı. Finike ve Kumluca ilçelerinde 5 köprünün yıkıldığını 5'inin de hasar gördüğünün ifade eden Böcek, 15 bin dekara yakın seranın hâlâ sular altında olduğunu kaydetti. Böcek, şöyle konuştu: "Antalya Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi, 2 araçla vatandaşımızı kurtarmaya gittiğinde su altında kaldı. Çocuklarımız kendini kurtardı. Şehir merkezimizde bütün esnafımızın bodrum katları suyla dolu. Kumluca Belediyesi'nin otoparkta 245 aracı, vatandaşlarımızın araçları ve belediyelerimiz araçları su altında. 250 kilograma yakın bir yağışın olması dolayısıyla kötü bir afet yaşadık" diye konuştu.

'25 senenin en felaket günü'

İskele Mahallesi'nde oturan çiftçi Nedim Yüzbaşıoğlu, 25 senenin en felaket gününü yaşadıklarını anlattı: "Ahırlarımız, istinat duvarlarımız göçtü. Bahçelerimizde hasat zamanıydı. Selle birlikte felaket oldu. Dereler taştı. Köprünün üzerinden geçti. Bahçeler balçık ile doldu. Yaklaşık 60 santim yüksekliğinde balçık var. Kullanılamaz hale geldi."

antalya.jpg

Yağışlar cuma gününe kadar devam edecek

Yağışların Antalya çevresi ile Isparta'nın güneyinde gece saatlerine kadar kuvvetli olarak devam edeceği, cuma gününe kadar ülkenin büyük bir bölümünde etkisini sürdüreceği bildirildi.

Kaynak:AA

Etiketler :